Vješti manipulator Elmedin Konaković zbog lažnog obećanja, da će letjeti svi ‘ko zaposli svoga, kao što je Ramo Isak, preko Vlade F BiH zaposlio sina, skreće pažnju na ruske diplomate i špijune!

Trenutno pregledavate Vješti manipulator Elmedin Konaković zbog lažnog obećanja, da će letjeti svi ‘ko zaposli svoga, kao što je Ramo Isak, preko Vlade F BiH zaposlio sina, skreće pažnju na ruske diplomate i špijune!
  • Autor objave:

Nakon što je krajem prošle nedjelje Vlada Federacije BiH imenovala Rusmira Isaka, sina Rame Isaka ministra MUP-a F BiH, za direktora zatvora u Zenici, što su podržali Konakovićevi ministri iz NiP-a, na društvenim mrežama su osvanuli brojni komentari ovoga skandala, ali i osude ovoga nepotističkog čina.

“Ko počne zloupotrebljavati, da on zaposli svog, da da pos’o svom, kunem se Bogom, odmah leti, nećemo pitat ni minute šta je radio. To je ključna promjena u ovom društvu“. Ovako je, prema snimku koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama, govorio Elmedin Konaković, lider NiP-a na jednom predizbornom mitingu. Konakovićevo obećanje „ključne promjene u društvu“ prisutni su podržali euforičnim aplauzima.

Elmedin Konaković je u međuvremenu postao ministar vanjskih poslova BiH, a njegova stranka Naroda i Pravde sudionik je u vlasti na skoro svim nivoima.

Nakon što je u četvrtak Vlada Federacije BiH imenovala Rusmira Isaka, sina Rame Isaka ministra MUP-a Federacije BiH, za direktora zatvora u Zenici, što su podržali Konakovićevi ministri iz NIP-a, na društvenim mrežama su osvanuli brojni komentari ovoga skandala. Jedan od najefektnijih je ovaj na kojem uz obećanje Elmedina Konakovića objavljena fotografija Rame Isaka u helikopteru sa drugim sinom, Arnelom, federalnim zastupnikom.

Konaković je možda mislio na ovo “letenje”

Od Konakovićevih ispraznih lažnih predizbornih obećanja nema ništa. Nitko neće letjeti, pa ni Ramo Isak, član Vlade F BiH, koji je uhljebio sina u najplaćeniju fotelju, jer je program federalne i državne vlade uhljebljavanje članova porodica i poslušnih stranačkih podanika. U nedostatku, da ispuni svoje obećanje, da će letjeti svi ‘ko zaposli svoga, aludirajući na borbu protiv nepotizma, počeo je da lideru SDA Bakiru Izetbegoviću spočitava ruske špijune i diplomate.

Ramo Isak je prošle nedjelje postao najveći „patriota“ BiH!

“Nesebično” je u četvrtak narko ministar i narko kamatar F MUP-a Ramo Isak, “žrtvovao” i drugog sina Rusmira na visoku funkciju u državi – direktora KPZ Ženica. Njegov sin Arnel Isak je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koji je glasao za svoga oca Ramu Isaka, da bude ministar F MUP-a. Tako su Isaci postali paraziti za federalni budžet.

Vjerujem da će se za to naći još članova porodice, a trojka se toliko u predizbornoj borila protiv “dinastije”, da im je to ušlo u krv. Ono što su prigovarali rahmetli Aliji, ispade mala maca za njih. Mene je iskreno sramota vlasti u mojoj dragoj domovini. Ruka mu se osušila, ‘ko izabra ove debile!

Ministar u Vladi FBiH Ramo Isak u četvrtak je digao ruku i glasao za imenovanje novog direktora KPZ-a Zenica. Novi direktor je njegov sin Rusmir. Ranije je njegov sin Arnel, federalni zastupnik, glasao za imenovanje svog oca za ministra F MUP-a. Budžet FBiH – igra za cijelu porodicu (Isak).

Vezani tekstovi: