NEPOTISTIČKA FAMILIJA ISAK: Kako je “Trojka” provela u praksi Konakovićevo predizborno obećanje da će “letjeti” svi koji zaposle “svoga”!

RAMO ISAK I SINOVI
  • Autor objave:

Nakon što je krajem prošle nedjelje Vlada Federacije BiH imenovala Rusmira Isaka, sina Rame Isaka ministra MUP-a F BiH, za direktora zatvora u Zenici, što su podržali Konakovićevi ministri iz NIP-a, na društvenim mrežama su osvanuli brojni komentari ovoga skandala .

‘“Ko počne zloupotrebljavati, da on zaposli svog, da da pos’o svom, kunem se Bogom, odmah leti, nećemo pitat ni minute šta je radio. To je ključna promjena u ovom društvu“. Ovako je, prema snimku koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama, govorio Elmedin Konaković, lider NiP-a na jednom predizbornom mitingu. Konakovićevo obećanje „ključne promjene u društvu“ prisutni su podržali euforičnim aplauzima.

Elmedin Konaković je u međuvremenu postao ministar vanjskih poslova BiH, a njegova stranka Naroda i pravde sudionik u vlasti na skoro svim nivoima.

Nakon što je u četvrtak Vlada Federacije BiH imenovala Rusmira Isaka, sina Rame Isaka ministra MUP-a Federacije BiH, za direktora zatvora u Zenici, što su podržali Konakovićevi ministri iz NIP-a, na društvenim mrežama su osvanuli brojni komentari ovoga skandala. Jedan od najefektnijih je ovaj na kojem uz obećanje Elmedina Konakovića objavljena fotografija Rame Isaka u helikopteru sa drugim sinom, Arnelom, federalnim zastupnikom.

Od Konakovićevih ispraznih lažnih predizbornih obećanja nema ništa. Nitko neće letjeti, jer je program federalne i državne vlade uhljebljavanje članova porodica i poslušnih stranačkih podanika.

Ramo Isak je u četvrtak postao najveći „patriota“ BiH!

“Nesebično” je u četvrtak narko ministar i narko kamatar F MUP-a Ramo Isak, “žrtvovao” i drugog sina Rusmira na visoku funkciju u državi – direktora KPZ Ženica. Njegov sin Arnel Isak je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koji je glasao za svoga oca Ramu Isaka, da bude ministar F MUP-a. Tako su Isaci postali paraziti za federalni budžet.

Vjerujem da će se za to naći još članova porodice, a trojka se toliko u predizbornoj borila protiv “dinastije”, da im je to ušlo u krv. Ono što su prigovarali rahmetli Aliji, ispade mala maca za njih. Mene je iskreno sramota vlasti u mojoj dragoj domovini. Ruka mu se osušila, ‘ko izabra ove debile!

Ministar u Vladi FBiH Ramo Isak u četvrtak je digao ruku i glasao za imenovanje novog direktora KPZ-a Zenica. Novi direktor je njegov sin Rusmir. Ranije je njegov sin Arnel, federalni zastupnik, glasao za imenovanje svog oca za ministra F MUP-a. Budžet FBiH – igra za cijelu porodicu (Isak).

Vezani tekst – video dokaz: