AKCIJA „VIZIR“: Po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Travnik i Općinskog suda u Kiseljaku: Lišeno slobode osam pripadnika PS Kiseljak!

Trenutno pregledavate AKCIJA „VIZIR“: Po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Travnik i Općinskog suda u Kiseljaku: Lišeno slobode osam pripadnika PS Kiseljak!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Postupajući po Naredbi Kantonalnog tužilaštva SBK-a iz Travnika i Općinskog suda u Kiseljaku, pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona /SBK/ uhapsili su osam policajaca zaposlenih u Policijskoj stanici u Kiseljaku osumnjičenih, između ostalog, za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

U okviru akcije “Vizir” koja se sprovodi u saradnji nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik i Općinskim sudom Kiseljak izvršeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka.

Akcija se sprovodi na području Kiseljaka, gdje je slobode lišeno osam policijskih službenika iz PS Kiseljak, zbog sumnje da su u proteklom periodu izvršili više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi, kao i drugih djela sa kojima se osumnjičeni dovode u vezu”, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. Ovakve i slične aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu, najavili su iz MUP-a SBK.