TUŽILAŠTVO BiH: PRIJEDLOG PRITVORA ZA STRANOG DRŽAVLJANINA OSUMNJIČENOG ZA NAPAD NA POLICIJSKOG SLUŽBENIKA!

Trenutno pregledavate TUŽILAŠTVO BiH: PRIJEDLOG PRITVORA ZA STRANOG DRŽAVLJANINA OSUMNJIČENOG ZA NAPAD NA POLICIJSKOG SLUŽBENIKA!
  • Autor objave:

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu Bosne i Hercegovine Prijedlog za određivanje mjere pritvora prema:

–     Jaceka Andrzeya Zawitowskog rođenog 1985. godine u Poljskoj, boravi u Migrantskom centru Ušivak, Hadžići.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je Tužilaštva BiH i tereti se da je, 5.9. ove godine, nakon što je u alkoholiziranom stanju došao u Migrantski centar Ušivak u općini Hadžići koji osiguravaju policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, fizički nasrnuo na policijskog službenika koji vrši kontrolu ulaska u objekat, te verbalno i fizički napao ovlaštenu službenu osobu, nakon čega je lišen slobode.

Navedeni se sumnjiči za krivično djelo – Napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH).

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji nema državljanstvo, niti prebivalište ili boravište u BiH i koji bi prelaskom granice postao nedostupan pravosudnim organima BiH.