Samozvani „diktator“, manipulator, lažov, predsjednik NiPotističke stranke – NAROD i (NE)PRAVDA Elmedin Dino Konaković pokazao je kako nova vlast / nepotizam funkcionira na primjeru porodice Isak!

Trenutno pregledavate Samozvani „diktator“, manipulator, lažov, predsjednik NiPotističke stranke – NAROD i (NE)PRAVDA Elmedin Dino Konaković pokazao je kako nova vlast / nepotizam funkcionira na primjeru porodice Isak!
  • Autor objave:

Samozvani „diktator“, manipulator, lažov, predsjednik NiPotističke stranke – NAROD i (NE)PRAVDA Elmedin Dino Konaković, ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, na samome početku svoga mandata počeo je da gazi svoja prije 11 mjeseci predizborna obećanja.

Jednom su jednog čovjeka upitali, kad se najviše laže, a on odgovara: „Prije izbora i poslije izbora“! A jedan od takvih je Elmedin Konaković!

I dok su diplomirani, magistranti i doktori na Birou za zapošljavanje, zbog nemogućnosti, da nađu posao u Bosni i Hercegovini iz razloga, što kod nas dobro funkcionira ona: „dobrodošli podobni, a ne sposobni“, u kojem se po porodičnim i rodbinskim, i stranačkim vezama imenuju lica u javne kantonalne, federalne i državne institucije, za to vrijeme diplomanti, magistranti i doktoranti kupe svoje stvari i idu van – preko bijela svijeta, daleko od ove nepravde u BiH koju su korupcija i nepotizam sputali na civilizacijsko dno.

Federalnu vlast na čelu sa Nerminom Nikšićem to baš i ne zanima: odlazak mladih, punjenje grobnica zbog svakodnevnih ubistava i samoubistava, nepotizam, oružane pljačke, laganje naroda, krađe, korupcija i kriminal, samo su neki od epiteta koje se mogu pripisati aktuelnoj vlasti

I kad su svi mislili, da je prošlo vrijeme stranačkog uhljebljavanja, kako je Konaković „slavobitno“ najavljivao prije izbora, pojavi se još gora vlast na čelu sa Nikšićem, koja za direktora KPZ Zenica imenuje Rusmira Isaka, funkcionalno nekompetentnog, inače sina federalnog ministra unutarnjih poslova u Vladi F BiH, Rame Isaka.

Elmedin Dino Konaković je prije izbora „slavobitno“ govorio: „’Ko imenuje svog u bilo koje javno preduzeće ima da leti, nećemo ga ni pitati šta je uradio“! Eto na ekletantnom primjeru nepotizma, odlukom Vlade F BiH, čiji je član ministar F MUP-a Ramo Isak, imenovan je Rusmir Isak, sin Rame Isaka, pa je li Ramo Isak „odletio“?! Naravno, da nije, jer su to bile samo isprazne i providne Konakovićeve laži. Ramo Isak je preko Vlade F BiH zaposlio svoga sina u javno poduzeće – KPZ Zenica – školski primjer nepotizma.

U preko 100-inu dana nove vlasti na čelu sa Nikšićem, Vlada F BiH se posvetila samo uhljevljavanju stranačkih podobnih poslušnika i ničemu više. To građani primjećuju i vide.

Ukaljana trojka i sinovi Rame Isaka!

I kada su svi mislili da je prošlo vrijeme stranačkog uhljebljenja, pojavi se vijest da je Vlada za direktora KPZ-a Zenica imenovala sina Rame Isaka.

Danas, kada SDA nema u vlasti, pojavila se trojka, čiju okosnicu čine SDP, NiP i Naša stranka, uz lokalne pomagače. I kada su svi mislili da ne može gore, da je prošlo vrijeme nepotizma, stranačkog uhljebljenja, pojavi se vijest da je Vlada FBiH za direktora jednog od najvažnijih zatvora u FBiH – KPZ-a Zenica imenovala sina Rame Isaka, ministra policije.

Pogotovo što je ranije Arnel, Isakov mlađi sin, bio predložen za potpredsjednika u Parlamentu FBiH, ali se u međuvremenu predomislio.

No, zato će stariji Ramin sin Rusmir rukovoditi KPZ-om i zamijeniti na ovoj poziciji Redžu Kahrića, koji je, istina, penzioner, ali s iskustvom na ovim poslovima dugim 25 godina.

Sramota. Bezobrazluk. Javnost ogorčena, mediji zaprepašteni. Istina, o imenovanju sina Isaka za direktora KPZ-a Zenica pričalo se unazad pet mjeseci. Zbog Isakovih ambicija čak su žestoko bili zategnuti odnosi na relaciji ministar policije – Nermin Nikšić, premijer FBiH. Nikšić se, kako saznajemo, prije tri mjeseca strahovito protivio ovom prijedlogu.

Vlada FBiH, koliko god tvrdili da je drugačije, nema se čime pohvaliti. Spasili smo “Zrak”, reći će Nikšić, firmu koja je u stečaju. I to je sve. Reformskih zakona nema. Bave se smjenama i kadrovskim rješenjima, a narod gleda. Plaće su iste, penzije također. Cijene hrane ne padaju, gorivo je sve skuplje. Pravih mjera nema. Sve se radi nekako stihijski. Pitanje je samo dokle. Imenovanje sina Isaka možda nije kap koja će preliti čašu, ali će trojku, sigurno, staviti na stub srama.

Ramo Isak je u četvrtak postao najveći „patriota“ BiH!

“Nesebično” je u etvrtak narko ministar i narko kamatar F MUP-a Ramo Isak, “žrtvovao” i drugog sina Rusmira na visoku funkciju u državi – direktora KPZ Ženica. Njegov sin Arnel Isak je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koji je glasao za svoga oca Ramu Isaka, da bude ministar F MUP-a. Tako su Isaci postali paraziti za federalni budžet.

Vjerujem da će se za to naći još članova porodice, a trojka se toliko u predizbornoj borila protiv “dinastije”, da im je to ušlo u krv. Ono što su prigovarali rahmetli Aliji, ispade mala maca za njih. Mene je iskreno sramota vlasti u mojoj dragoj domovini. Ruka mu se osušila, ‘ko izabra ove debile!

Ministar u Vladi FBiH Ramo Isak u četvrtak je digao ruku i glasao za imenovanje novog direktora KPZ-a Zenica. Novi direktor je njegov sin Rusmir. Ranije je njegov sin Arnel, federalni zastupnik, glasao za imenovanje svog oca za ministra F MUP-a. Budžet FBiH – igra za cijelu porodicu (Isak).