TUŽILAŠTVO KS: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ORGANIZIRANE GRUPE ZBOG VIŠE KRIVIČNIH DJELA TEŠKE KRAĐE I RAZBOJNIŠTVA

Trenutno pregledavate TUŽILAŠTVO KS: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ORGANIZIRANE GRUPE ZBOG VIŠE KRIVIČNIH DJELA TEŠKE KRAĐE I RAZBOJNIŠTVA
  • Autor objave:

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Almira Selmanovića, Edina Haznadara, Kerima Ajkunića, Mesuda Omerbegovića i Eldina Šačića zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te više krivičnih djela teške krađe i razbojništva. Ogranizator grupe osumnjičeni Muhamed Zijadić nalazi se u bjekstvu i za njim je raspisana mađunarodna potjernica.

Optuženi se terete da su od novembra 2020. do juna 2021. godine, kao članovi grupe, maskirani i na naročito brutalan i bezobziran način, nasilno ulazili u prodajne objekte na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona te otuđivali novac, cigarete, nakit i druge predmete. Otuđene predmete su potom preprodavali, a novac dijelili između sebe. Tako su pribavili protivpravnu imovinsku korist u novčanom iznosu većem od 70.000 KM. 

Za glavni pretres, postupajući tužioci predložili su sudu saslušanje 44 svjedoka, 3 vještaka i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE