“Vi” (Aljoša Čampara i Ensad Korman) koji ste još uskoro na slobodi, izjasnite se: Kad pljuju ono što su do jučer hvalili, i hvale ono što su do jučer pljuvali! Aljoša Čampara dodijelio Osmanu Mehmedagiću dvije pohvalnice!

Trenutno pregledavate “Vi” (Aljoša Čampara i Ensad Korman) koji ste još uskoro na slobodi, izjasnite se: Kad pljuju ono što su do jučer hvalili, i hvale ono što su do jučer pljuvali! Aljoša Čampara dodijelio Osmanu Mehmedagiću dvije pohvalnice!
  • Autor objave:

Kao što je javnosti poznati, dana 18. 12. 2023. godine, pripadnici SIPA-e, postupajući po Naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, lišili su slobode osumnjičene: predsjednika Suda Bosne i Hercegovine, Ranka Debeveca i bivšeg direktora Obavještajno – sigurnosne agencije BiH, Osmana Mehmedagića – Osmicu, koji su istoga dana, radi kriminalističke obrade sprovedeni u SIPA-u, dok su sutra dan, 19. 12. 2023. godine, predati i nadležnost Tužilaštva BiH, koje je donijelo Naredbu o 24-časovnom zadržavanju osumnjičenih.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je dana 20. 12. 2023. godine, uputilo prijedlog Sudu BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za Debeveca i Mehmedagića, nakon čega, Sud Bosne i Hercegovine je 21.12.2023. godine donio rješenje u predmetu Ranko Debevec i drugi (S1 2 K 047095 23 Krn) kojim je osumnjičenicima Ranku Debevcu i Osmanu Mehmedagiću, nakon lišenja slobode, određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najdulje mjesec dana, odnosno do 18.1.2024. godine ili do nove odluke Suda, zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točka b) ZKPBiH. Osumnjičenici se terete za počinjenje kaznenih djela zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 1. KZBiH i krivotvorenje službene isprave iz članka 226. stavak 2. KZBiH, u svezi sa člankom 29. i 53. KZBiH.

No, nakon hapšenja, ispitivanja i određivanja pritvora istima, nastalo sveopće likovanje kod stranaka Trojke (NiP, NS i SDP), a posebno oduševljenje hapšenjem nije krio Elmedin Konaković i narkoman Aljoša Čampara, brat državnog tužitelja Dubravka Čampare, kojemu su nekoliko puta, zbog predoziranja kokainom, ukazivali hitne medicinske pomoći praćene naravno višednevnim hospitalizacijama, o čemu smo pisali.

Po izjavama “stručnjaka”, nastavnika fizičkog vaspitanja sa lažnom diplomom Elmedina Konakovića i narkomana Aljoše Čampare, koji je svojevremeno u vrijeme dok je bio ministar F MUP-a, primio narko opermu od presuđenog svjetskog narko bosa Edina Gačanina Tita, u znak zahvalnosti što su pripadnici Specijalne jedinice FUP-e, kojom komanduje inteletualno inferiorni Mustafa Selmanović, čuvali i osiguravali narko bosa Tita za vrijeme njegova boravka u Sarajevu prije par godina. Jedan dio pripadnika Specijalne jedinice FUP-e je otišao za Gačaninom u Dubaji, dok se dio vratio da radi u FUP, iako su im tokom interne istrage utvrđeni disciplinski prekršaji, koji ih čine trajno nedostojnim za obnašanje posla u bilo kojoj policijskoj agenciji. Ostali su zahvaljujući Aljoši Čampari, koji i danas u FUP-u uživaju zaštitu Čamparinih zaostalih kadrova u FUP-u i F MUP-u.

O ovome, čuvanju Gačanina i doniranoj opremi, istragu vodi Tužilaštvo BiH.

Nije mi jasno, kakvo moralno i ljudsko rasulo moraš biti, da likuješ na nesreću drugih, ne ulazeći u eventualnu krivnju osumnjičenih, koju Tužilaštvo BiH mora dokazati pred Sudom van svake razumne sumnje, a do tada vrijedi presupmcija nevinosti, kojom se definiše, da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Dvojac Čampara i Konaković su “slavobitno” poletili, da komentiraju hapšenje Debeveca i Mehmedagića, poručujući, da istraga mora biti proširena i na političare, koji su prisluškivani od strane OSA-e BiH, želeći sebe tako staviti u funkciju žrtve nelegalnog prisluškivanja.

Međutim, desio se hladan tuš. Glavni tužitelj BiH Milanko Kajganić izjavio je 19. 12. 2023. godine na press konferenciji da nema dokaza, niti indicija, da su prisluškivani političari, ili bilo koja druga fizička lica.

Poznato je, da su braća Čampare, Aljoša i Dubravko, teški konzumenti droge, te da se na političkoj i pravosudnoj sceni okreću, kako vjetar puše – poput suncokreta. U stanju su, da popljuju sve što su do jučer hvalili, ali isto tako da – kad dođe vrijeme – ližu sve što su do jučer pljuvali. Sve zarad ličnih interesa.

I tako, dok je Osman Mehmedagić bio na funkciji direktora OSA-e BiH, u prethodnom periodu svima je odgovarao i valjao, pa i tada njegovom najvećem kritičaru Aljoši Čampari, tadašnjem ministru unutarnjih poslova F BiH i bivšem rukovodiocu Federalne uprave policije, Ensadu Kormanu, sadašnjem zamjeniku direktora Granične policije BiH, koji su tadašnjem direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću, ispred FUP-a i F MUP-a, potpisali i uručili jednom Zahvalnicu za uspješnu suradnju, a potom i priznanje Zlatnu policijsku značku. Obje pohvalnice, tokom jula/srpnja 2019. godine, potpisuju Aljoša Čampara i Ensad Korman.

Zašto Aljoša Čampara skida i pljuje dres, koji je do jučer hvalio, ali je izvjesno, poznavajući lakovjernost i moralno rasulo istoga, da će, kad-tad, obući dres koji danas pljuje, kad se ukažu – za njegovu korist – političke prilike.

“Vi” (Čampara i Korman) koji ste još uskoro na slobodi, izjasnite se!

Vezani tekst: