SLUŽBENO IZ SUDA BOSNE I HERCEGOVINE ZA PORTAL PODLUPOM.BA: „Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića“!

Trenutno pregledavate SLUŽBENO IZ SUDA BOSNE I HERCEGOVINE ZA PORTAL PODLUPOM.BA: „Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića“!
  • Autor objave:

Iako su brojni mediji jučer, pa i naš portal, objavili točnu vijest, da je Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS-a, ovaj portal zatražio je i zvaničnu informaciju od Suda Bosne i Hercegovine.

Poslali smo im upit sa opaskom: Prema jučerašnjem pisanju medija, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv Milorada Dodika, predsjednika RS-a. Da li je Sud potvrdio navedenu optužnicu?

„Poštovani, Obavještavamo Vas da je dana 11.9.2023. uređena optužnica u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića potvrđena“ – naveli su za naš portal iz Ureda za odnose s javnošću Suda BiH!

Podsjećamo, Sud BiH je potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, zbog kaznenog djela „Neizvršavanje odluka visokog predstavnika“ iz člana 203a stavak 1. i 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Vezani tekstovi: