VIDEO: Kako je obrijani četnik Vojin Mijatović, zamjenik federalnog Premijera F BiH, iz „praktičnih razloga“ naučio „ekavicu“: gde, bre, nigde, predsednik, posledice…

Trenutno pregledavate VIDEO: Kako je obrijani četnik Vojin Mijatović, zamjenik federalnog Premijera F BiH, iz „praktičnih razloga“ naučio „ekavicu“: gde, bre, nigde, predsednik, posledice…
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Javnost i građani Federacije Bosne i Hercegovine su upoznati, da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, donio Odluku, iskoristivši svoje bonske ovlasti, te suprotno volji legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Refika Lende iz reda Bošnjačkog naroda, čiji je potpis bio neophodan za imenovanje i potvrđivanje Vlade Federacije BiH, visoki predstavnik je građanima Federacije BiH nametnuo i otkroisao Vladu Federacije BiH, koja nema izborni legitimitet građana Federacije BiH.

Parlament Federacije BiH je još u aprilu 2023. godine, na prijedlog SDA stranke, izglasao Rezoluciju, kojom se poziva OHR, da se ne miješa u formiranje Vlade Federacije BiH, te je takva Rezolucija dostavljena i OHR-u, ali je Šmit ne poštujući ni stav, ni volju Parlamenta Federacije BiH ipak nametnuo Vladu Federacije BiH, bez potpisa legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika F BiH Refika Lende, a čiji potpis je zakonski po Ustavu Federacije BiH bio neophodan, da bi uopće bila imenovana Vlada F BiH.

Prema Ustavu F BiH, Predsjednik F BiH, uz obaveznu suglasnost oba potpredsjednika  F BiH imenuje Vladu Federacije BiH, ali je visoki predstavnik Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, iskoristio bonske ovlasti, suspendirao Ustav F BiH na jedan dan, te bez suglasnosti i potpisa potpredsjednika F BiH Refika Lende, imenovao i nametnuo Vladu Federacije BiH, čime je razorio vladavinu prava, obzirom, da je Ustav najviši pravni akt, i da nije zabilježeno do sada niti u jednoj državi, da se Ustav suspendira, samo kako bi se stranke tzv. Trojke dovele na vlast.

Tako je federalni premijer F BiH postao Nermin Nikšić, a njegov zamjenik je obrijani četnik Vojin Mijatović, koji je ujedno i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH, a koji je svojevremeno izjavljivao za razne TV kuće, kako „Republika Srpska neće poštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i da će slaviti 9. januar“!

Mijatović je najprije bio član Dodikovog SNSD-a, potom član stranke ratnog zločinca Radovana Karadžića, dakle član SDS-a, pa potom član SDP-a, a „trijumfirao“ je u Federaciji BiH na populističkim izjavama. Ovaj obrijani četnik i Srbin Vojin Mijatović, kojemu svaka riječ započinje sa „bre, gde itd“, najavio je, da će od septembra 2023. godine, Vlada F BiH ubrzati sa smjenama direktora javnih preduzeća u Federaciji BiH, iako dok je bio, a inače dolazi iz RS-a nije mogao tamo smijeniti ni mjesnu zajednicu, a ovdje u Federaciji bi smjenjivao direktore javnih poduzeća, koji su dokazane patriote Bosne i Hercegovine. Mijatović od kada je ušao u Dodikovu stranku i iz nje izašao, mijenjajući dresove stranaka, ništa se nije promijenio, jer „vuk dlaku (stranku), kao Vojin mijenja, ali ćud nikada“!

Vezani tekst: