Ugledni sarajevski advokat Senad Bilić očitao lekciju ministru F MUP-a Rami Isaku i v.d. direktora FUP-e Vahidinu Munjiću: “Munjić i Isak korisni idioti srbijanske propagande”!

Trenutno pregledavate Ugledni sarajevski advokat Senad Bilić očitao lekciju ministru F MUP-a Rami Isaku i v.d. direktora FUP-e Vahidinu Munjiću: “Munjić i Isak korisni idioti srbijanske propagande”!
  • Autor objave:

Nakon što je terorista iz Srbije  – Beograda, Milan Radoičić u svome iskazu u svojstvu osumnjičenog, prethodno lišen slobode, zbog terorističkog napada na Kosovo i njihovu policiju, izjavio pred srbijanskom policijom, da je oružje za napad nabavljao iz Federacije BiH, točnije iz Tuzle, samo kako bi lažnim tvrdnjama uvukao i diskreditirao Federaciju BiH, reagirao je i ugledni sarajevski advokat Senad Bilić.

Njegovo saopćenje preko Facebook-a prenosimo u cijelosti:

Terorista Milan Radoičić u svom iskazu koji je dao Tužilaštvu u Beogradu, kao osumnjičeni za više krivičnih djela izvršenih nedavno na Kosovu, navodno tvrdi da je oružje kojim je njegova grupa izvršila napad nabavljeno u Tuzli, te isporučeno u Beogradu?

Osumnjičeni ima pravo da u svojoj odbrani laže, da ne govori istinu ili da govori istinu, ali sud u konačnici cijeni njegov iskaz.

Nije se toner na njegovom nebuloznom iskazu ni osušio, a iz Federalnog MUP-a su požurili da izjave da će oni provjeriti ove očigledno lažne navode o nabavci oružja u Tuzli ????

Umjesto da ignorišu izjave prononsiranog kriminalca i teroriste Radoičića, Federalni MUP nam kaže da će oni provjeriti te njegove sulude navode.

Ko bi normalan oružje, čije je porijeklo evidentno srbijansko, oružje za koje postoje reversi o preuzimanju istog iz srbijanskih magacina oružja, prebacivao iz Srbije preko granice u Bosnu i Hercegovinu, u Tuzlu, pa onda to oružje ponovo vraćao iz Bosne preko granice u Srbiju, u Beograd, pa onda ponovo preko granice iz Srbije na Kosovo gdje je upotrijebljeno i zaplijenjeno ????

Umjesto da popljuju ovu očiglednu laž, iz Federalnog MUP-a kažu da će to provjeriti, čime daju relevantnost ovim Radoičićevim nebulozama, a sebe stavljaju u poziciju korisnog idiota srbijanske propagande.

Jer, oružje je iz Tuzle, teroristi su sa Kosova, doručak im je stizao od Harija iz Travnika, auta su iz Njemačke, uglavnom, Srbije u tom terorističkom napadu nigdje nema…kao što ni devedesetih godina prošlog vijeka Srbija nije sudjelovala u ratu….uostalom, neka naš MUP vrši provjere, jer očito nemaju drugog pametnijeg poslazaključuje advokat Bilić Senad!

Munjić i Isak u službi veliko srpske politike, koji nastoje pošto – poto svojim “provjerama” uvući BiH, odnosno F BiH, da je prodavala oružje teroristima iz Srbije za napad na kosovsku policiju

Ovaj portal podsjeća, da su ministar F MUP-a Ramo Isak i v.d. direktora Federalne uprave policije Vahidin Munjić kazali, kako će „provjeriti iskaz Milana Radoičića, da li je nabavljano oružje iz Tuzle“!

Prema pisanju portala Istraga.ba, nijedna policijska ni sigurnosna agencija nema informaciju da je Milan Radoičić ili bilo ko iz njegove grupe nabavljao oružje u Bosni i Hercegovini koje je, potom korišteno u terorističkom napadu na kosovsku policiju.

Podsjećamo, kosovska policija je, nakon obračuna sa Radoičićevom grupom zaplijenila veće količine oružja u blizini manastira Banjska na sjeveru Kosova.

Kosovski premijer Albin Kurti je odmah nakon napada kazao da je oružje koje je koristila Radoičićeva grupa proizvedeno u Srbiji.

Skoro identičnu tvrdnju je iznio i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. No, i za to je pronašao opravdanje ustvrdivši da je srpsko oružje koristila i kosovska policija.

Pripadnici kosovske policije tokom sukoba u Banjskoj koristili su srpske puške Zastava M70, proizvedene u Kragujevcu. M70, to su sve naše puške, proizvedene su u Kragujevcu. Jesmo li mi njima to službeno prodali? Ne, nismo, ali nitko ne pita odakle njima 20 puta više pušaka nego što su tamo pronašli, puške proizvedene u Srbiji”, rekao je Vučić u intervjuu za Happy TV.

Dakle, srbijanski predsjednik je priznao da je oružje koje je koristila Radoičićeva grupa proizvedeno u Srbiji.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je najavila, kako će objaviti dokaz, da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izravno dao naredbu srbijanskim teroristima, da izvrše napad na Kosovo i njihovu policiju, prilikom kojeg napada su ubili jednog kosovskog policajca!

Podsjetimo, nakon terorističkog napada u Banjskoj kada su pripadnici Radoičićeve grupe ubili jednog kosovskog policajca, kosovski premijer Kurti je saopćio koje je oružje zaplijenjeno.