Zastrašujuće je, da ubica iz Gradačca i ministar F MUP-a, Ramo Isak, imaju isti psihološki profil. Nađite mi zemlju u kojoj je ministar policije pravosnažno presuđivan!?

Trenutno pregledavate Zastrašujuće je, da ubica iz Gradačca i ministar F MUP-a, Ramo Isak, imaju isti psihološki profil. Nađite mi zemlju u kojoj je ministar policije pravosnažno presuđivan!?
  • Autor objave:

Piše. Josip Šimić-Đinđić, teolog

Bosansko – hercegovačku javnost, još uvijek potresa stravični ubojiti pohod ubojice iz Gradačca, Nermina Sulejmanovića, koji je u svome krvavom pohodu ubio tri osobe, a isto tako ranio tri osobe, na kraju presudivši sam sebi.

Još uvijek dolazimo k sebi i pitamo se, da li se navedena tragedija mogla spriječiti?! Naravno, da se mogla spriječiti, da nam je pravosuđe, zajedno sa policijskim agencijama bilo ažurnije, profesionalnije i sposobnije.

Odmah nakon ovog trostrukog ubojstva oglasio se ministar unutarnjih poslova F BiH, Ramo Isak, višestruko presuđivani i osuđivani kriminalac i povratnik u krivičnim djelima, inače dobro poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona.

Pisali smo u članku: PRESEDAN: Ministar F MUP-a Ramo Isak dok on s ubicama druguje, derneči i pjeva, u isto vrijeme traži procesuiranje svih, koji su podržali ubicu iz Gradačca! – Sve je za osudu!“ od 12.08.2023. godine, a u kojem članu smo ukazali na licemjernost Rame Isaka, da istodobno najavljuje hapšenje svih lica, koja su na društvenim mrežama podržavali ubojicu iz Gradačca, dok u isto vrijeme on sam derneči i pije sa presuđenim ubojicama, o čemu smo ranije objavili slike.

Nakon toga oglasili smo članak: „DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMIJEŠNO: Višestruko presuđivani nasilnik – ministar F MUP-a Ramo Isak govorio o sigurnosti građana u Federaciji!“ od 13. 08. 2023. godine, a u kojem članku smo pobrojali sabrana krivična djela i presude na temelju, kojih je Ramo Isak i sam presuđivan i pravosnažno osuđivan za krivična djela Ugrožavanje građana F BiH, Nasilničko ponašanje i drugo.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je novi federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, građani F BiH ne trebaju da „brinu“, jer je njihova „sigurnost“ u Raminim rukama. Pitanje je samo ‘ko je slijedeći. U svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost. Ubica iz Gradačca, kao i Ramo Isak i ranije su osuđivani za gotovo ista krivična djela.

Pitanje:

Pokušajte pronaći zemlju u kojoj je pravosnažno presuđena osoba ministar unutarnjih poslova. Pravo je pitanje zašto i zbog čega građani šute?!