Propast i sunovrat HDZ – a BiH u SBK kantonu

Radoje Vidović
  • Autor objave:

Radoje Vidović počeo da uništava HDZ BiH u Srednoj Bosni i cijeloj BiH

Svaka organizacija je najveća i najjaća tamo gdje ima najbrojnije članstvo, najbolje projekte i najbolja postignuća. U smislu HDZ BiH u srednjobosanskom kantonu, to je bez premca Kiseljak, kao najbrojnija i najjača utvrda HDZ – a BiH u ovom djelu Bosne i Hercegovine, koju suvereno već duže vrijeme vodi aktualni načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić – Ramljak. Kiseljak je za Kreševo iz kojeg se vodi HDZ BiH u Srednjoj Bosni postao misaona imenica.

Samo okidač brojnih netrepljivosti između Mladena Mišurića – Ramljaka i Radoje Vidovića trenutnog predsjednika županijske organizacije HDZ BiH i suverenog vladara kriminalnog Kreševa, bilo je formiranje Vlade SBK, gdje Kiseljak ponovo nema svoje predstavnike, tj. ministre u Vladi SBK, a sve to voljom istomišljenika u jednoj struji stranke.

Mišurić – Ramljak je kada su se utvrđivali kandidati za ministarska mjesta u Vladi SBK zajedno sa predstavnicima iz Kiseljaka napustio sjednicu ŽO HDZ BiH Srednja Bosna i istu nazvao običnim igrokazom i farsom, jer prijedlozi za ministre iz Kiseljaka ponovo nisu prošli, iako je Kiseljak najbolja županijska organizacija po svim parametrima.

Da će Ramljak – Mišurić ostati pri svome govori i činjenica da je 15.07.2023. godine održana unutarstranačka izborna skupština HDZ BiH Srednja Bosna, no predstavnici iz Kiseljaka nisu sudjelovali na istoj, te su ovim činom dali do znanja samoj središnjici stranke u Mostaru da oni neće biti dio ovakve stranke na ovakav način.

Istini za volju, u potpunosti su u pravu. Vođenje stranke se vodi iz kontaminirane sredine Kreševa, koja je od početka godine postala poprište otkrivanje brojnih afera ispunjenih kriminalom i korupcijom, i odakle je već započeo propast HDZ BiH na ovom djelu Bosne i Hercegovine.

Portal Žurnal.ba je prije 3 mjeseca otkrio dosada neviđenu aferu i kriminal na ovim prostorima, isto još nikada nije viđeno, ali se kreševska ekipa koja vodi Općinu Kreševo pobrinula da nadmaši sve. Za rubriku vjerovali ili ne, lokalni put na dionici Rakova Noga – Bijelovići u Općini Kreševo izuzima NLB banka dd Sarajevo, a koji su prema našim saznanjima kada su isto uvidjeli ostali šokirani. Sve pojedinosti oko ove neviđene afere pročitajte na ovom linku i otkriću Žurnala, a više o tome dokle je HDZ BiH doveo Općinu Kreševo više na ovom linku.

Kako ekskluzivno saznaje naš portal iz dobro upućenih pravosudno – policijskih izvora pri kraju je istraga Tužilaštva BiH, a vezano za otkriće Žurnala, koja bi do kraja ljeta trebala rezultirati optužnicom za organizirani kriminal u kojoj će se naći više lica iz Kreševa.

Uredništvo Podlupom.ba