(VIDEO) Da li se akrobatni narko ministar F MUP-a Ramo Isak izliječio kod Škarice u Janji? Lažno se predstavljao kao profesor!

Trenutno pregledavate (VIDEO) Da li se akrobatni narko ministar F MUP-a Ramo Isak izliječio kod Škarice u Janji? Lažno se predstavljao kao profesor!
  • Autor objave:

Društvenim mrežama kruži video zapis u kojem, navodno, Ramo Isak, sadašnji ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine objašnjava kako je potrošio 20.000 KM na nalaze i ljekari mu nisu uspjeli uspostaviti dijagnozu.

Kako kaže ovaj muškarac, koji je potpisan kao Ramo Isak – profesor, spas je pronašao u Janji kod doktora Škarice.

Podsjećamo, doktor Boris Škarica je prvi diplomirani kiropraktičar u Bosni i Hercegovini. U Janji kod Bijeljine ima svoju ordinaciju. Kako sam tvrdi, kroz njegovu je ordinaciju prošao veliki broj pacijenata koji su se nakon prvog tretmana osjećali mnogo bolje.

Narko ocu Rami Isaku ljekari nisu uspostavili dijagnozu – riječ je o potpuno kriminogenoj i akrobatnoj ličnosti. Nije se izliječio, jer je očito promašio doktora, kojemu treba dobar psihosocijalni tretman od psihologa i neuropsihijatra, koji će ga rehabilitirati od njegovih krivičnih djela.

Ramo Isak višestruki povratnik u krivičnim djelima dobro je poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, a 2000. godine je otpušten iz policije Zeničko – dobojskog kantona.

Interesantno je da je federalni ministar policije osuđivan dva puta – zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

– “Mercedes” se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac “Toyota” iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je “Mercedesu”, psujući majku vozaču. “Šta mi diraš dijete!?”, vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhapšen – pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u decembru 2013. godine zbog nasilništva osudio Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac.

Nađite mi državu u kojoj je pravosnažno višestruko osuđivana osoba i ministar policije i koji je bio otpušten iz MUP-a ZE-DO kantona, koji druguje sa ubicama, a poslije postao ministar policije F MUP-a!?

– Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova – rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

– Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 – rekao je Isak u razgovoru sa novinarima -a.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, u svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Nađite mi državu, u kojoj je višestruko pravosnažno osuđivana i presuđivana ličnost, i koja se druži sa pripadnicima kriminalnog miljea i ubicama, kao Ramo Isak i ministar policije!