Snishodljivi Dino i “prehrabri” Konaković: Od “ti si popravila šta su lopovi kvarili” do svega najgoreg o Izetbegović

Trenutno pregledavate Snishodljivi Dino i “prehrabri” Konaković: Od “ti si popravila šta su lopovi kvarili” do svega najgoreg o Izetbegović
  • Autor objave:

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, oglasio se nakon što je Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer donio odluku o smjeni prof. dr. Sebije Izetbegović, dosadašnje generalne direktorice KCUS-a. 

UO je na jučerašnjoj sjednici imenovao vršioca dužnosti direktora KCUS-a, a to je doc. dr. Alen Pilav, kadar SDP-a. Raspodjelom institucija i ustanova u Federaciji među strankama “Trojke” i HDZ-a, Klinički centar u Sarajevu je pripao na upravljanje NiP-u. Kako se već neko vrijeme nagađa, kada se okonča konkursna procedura, na mjesto generalnog direktora KCUS-a trebao bi biti imenovan prof. dr. Ismet Gavrankapetanović. Na konkurs se prijavio veći broj kandidata.

Konaković, koji je svoju političku karijeru u SDA i u institucijama Kantona Sarajevo nekada gradio na način da je nastojao biti jako blizak Sebiji Izetbegović, nakon njene smjene se oglasio na društvenim mrežama. O bivšoj “šefici” sve najgore.

Žali Konaković za kadrom koji je otišao s KCUS-a, a nekada je u porukama Sebiji Izetbegović snishodljivo pisao kako je “popravila stvari koje su lopovi i hohštapleri godinama kvarili”. Lopovi i hohštapleri iz Konakovićevih poruka koje je svojevremeno slao Izetbegović su dio one strukture koja će nakon njene smjene ponovo upravljati KCUS-om.

Konaković se jako ljutio kada su mu “rezali” izjave u kojima “hvali gospođu Izetbegović”. I to je otvoreno novinarima davao na znanje i upozoravao ih šaljući im poruke u kasne sate.