SRAMOTNO U F MUP-u i FUP-u: Lokalo se, jelo i pilo o trošku građana, dok onkološki pacijenti čekaju terapiju. Nije se štedjelo na iću, piću i alkoholnom piću. Hidajet Kulo, načelnik JPS-a FUP-e, alkoholiziran pravio probleme. Prisutni bili Gačaninovi čuvari i ostala narko svita.

Trenutno pregledavate SRAMOTNO U F MUP-u i FUP-u: Lokalo se, jelo i pilo o trošku građana, dok onkološki pacijenti čekaju terapiju. Nije se štedjelo na iću, piću i alkoholnom piću. Hidajet Kulo, načelnik JPS-a FUP-e, alkoholiziran pravio probleme. Prisutni bili Gačaninovi čuvari i ostala narko svita.
  • Autor objave:

Dana 28. 12. 2023. godine, kako je dostupno sa Facebook objave narko ministra Ministarstva unutarnjih poslova F BiH, Rame Isaka, višestrukog presuđivanog kriminalca, organizirano je novogodišnje druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a, čiji su službenici prije par godina čuvali svjetskog narko bossa, Edina Gačanina – Tita, koji je nedavnom presudom Suda u Holandiji osuđen na 7 godina zatvora i milijun eura novčane kazne za međunarodni šverc narkoticima.

Kada je Edin Gačanin Tito, sada presuđeni međunarodni krijumčar kokaina, u septembru 2016. godine došao u Sarajevo, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić su bili pripadnici Specijalne jedinice FUP-a. Oni su tada, zajedno sa drugim kolegama, čuvali Edina Gačanina Tita. Ali bez obzira na to, Kadić, Ćatić i Druškić nikada nisu otpušteni iz FUP-a. Senad Kadić i Adin Ćatić rade u odjeljenju KDZ-a, dok je Emir Druškić još uvijek pripadnik Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije.

U znak zahvalnosti za čuvanje, Edin Gačanin – Tito je donirao narko opremu Specijalnoj policijskoj jedinice FUP-e, kojom komanduje član kartela “Tito i Dino” i član narko Gatačkog klana, Mustafa Selmanović zv. Mujica – Kujica, čiji su pripadnici u dogovoru sa Selmanovićem uzeli bolovanje – simulirajući bolovanje, kako bi za vrijeme bolovanja čuvali narko bossa Edina Gačanina Tita. Narko opremu je od Gačanina primio tadašnji ministar F MUP-a Aljoša Čampara, najbolji prijatelj Mustafe Selmanovića. Selmanović je i u dobrim odnosima sa narko tužiocem Dubravkom Čamparom, bratom Aljoše Čampare.

Mustafa Selmanović i Dubravko Čampara i pas poslušnik

Petorica pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije brinula su o Titovoj sigurnosti. Specijalci Dženis Kadrić, Dražen Čobović, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić tih su dana, u dogovoru sa kamandantom Specijalne policijske jedinice Mustafom Selmanovićem, uzeli bolovanje i bili su na slobodnim danima u Federalnoj upravi policije, istodobno čuvajući Gačanina.

Internom istragom je utvrđeno, da su svi pripadnici FUP-e (prethodno navedeni) počinili teške povrede službene dužnosti, zloupotreba bolovanja, ponašanje koje narušava ugled FUP-e, vršenje aktivnosti koje nisu u skladu sa interesima službe…Prošli su nekažnjeno, jer ih čuvaju kadrovi Aljoše Čampare.

Interni izvještaj FUP-e o čuvanju narko bossa Edina Gačanina Tita

Profesionalna policijsko – tužilačka pijanka: Nije se štedilo na iću, piću i alkoholnom piću

Tako je rekosmo dana 28. 12. 2023. godine, kako je dostupno sa Facebook objave narko ministra Ministarstva unutarnjih poslova F BiH, Rame Isaka, višestrukog presuđivanog kriminalca, organizirano novogodišnje druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a.

Domaćin je bio komandant Specijalne jedinice FUP-e, Mustafa Selmanović – Mujica – Kujica, kao što je nekoć bio domaćin sa svojim specijalcima narko bossu Edinu Gačaninu – Titu, koji su osiguravali njegov boravak u Sarajevu.

Raskošnost, smijeh, iće i piće o trošku ojađenih građana

Naravno, druženje je bilo ne za sve pozvane, nego za odabrane – članove narko kartela “Tito i Dino” i članove narko Gatačkog klana, kojeg predvode braće Čampare, Aljoša i Dubravko. Na novogodišnje druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a, nisu bili pozvani mnogi “nepodobni” službenici F MUP-a i FUP-e. Samo “poslušnici” i odabrani, koji se u slobodno vrijeme bave poslovima iz sivih zona.

Tako se prema dostupnim slikama na “profesionalnoj pijanci” i stolovima punih alkohola, dalo vidjeti i prisustvo tužioca Tužilaštva BiH, Dubravka Čampare, notornog konzumenta opojne droge kokain, kojemu je nerijetko, zbog predoziranja pružana hitna medicinska pomoć praćena višednevnim hospitalizacijama.

Lijevo za stolom: Ramo Isak i Ervin Mušinović – desno: Dragan Vikić i Dubravko Čampara

Profesionalnoj pijanci u režiji Specijalne jedinice FUP-e, prisustvovao je i problematični policajac, Adis Drnda, nekadašnji uposlenik SIPA-e, suradnik Srbijanske BIA-e i sadašnji uposlenik DKPT-a, kojeg su Čampare prekomandovale iz SIPA-e u DKPT nakon što nije mogao proći sigurnosne provjere, zbog vehabizma, povezanosti sa kriminalnim miljeom i povezanosti za srbijanskim službama. Radi se o licu koje redovito obavlja poslove iz sive zone i jednom od najodanijeg člana narko Gatačkog klana Čampara.

Profesionalnoj pijanci u režiji Specijalne jedinice FUP-e prisustvovali su dakle i oni, koji uopće nisu službenici F MUP-a i FUP-e, poput Dubravka Čampare, Adisa Drnde… Prisutan je bio i advokat Mirsad Crnovršanin, nekadašnji stručni suradnik u Uredu tužioca Dubravka Čampare, koji danas dijeli advokatsku kancelariju sa Maidom Čamparom, jednom od brojnih žena Dubravka Čampare.

Na slici: Dragan Vikić, Dubravko Čampara, Vahidin Munjić, Mirsad Crnovršanin, Adis Drnda i drugi.

Organiziranoj pijanci su prisustvovali Senad Kadić i Adin Ćatić, uposlenici FUP-e, koji su po prethodnom dogovoru sa ostalim kolegama i šefom Mustafom Selmanovićem, čuvali narko bossa Edina Gačanina Tita tokom njegova posjeta Sarajevu.

Slavlje odabranog narko kartela “Tito i Dino” i narko Gatačkog klana: Na slici Titovi čuvari: Senad Kadić (kožna crna jakna) i Adin Ćatić

Ako je dana 28. 12. 2023. godine, kako je dostupno sa Facebook objave narko ministra Ministarstva unutarnjih poslova F BiH, Rame Isaka, višestrukog presuđivanog kriminalca, organizirano novogodišnje druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a, ostaje nejasno šta su tu radili i u kojem svojstvu su bili na organiziranom novogodišnjem susretu službenika F MUP-a i FUP-e, tužilac Dubravko Čampara, Adis Drnda, penzioner Dragan Vikić, advokat Mirsad Crnovršanin i dr., koji uopće nisu službenici F MUP-a i FUP-a?!

Ostaje nejasno o čijem trošku (naravno o trošku građana i poreskih obveznika) je organizirano novogodišnje druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a, kojom komanduje Mustafa Selmanović, prilikom koje je profesionalne pijanke je bilo prisutno stotine litara alkohola?!

Zašto je seksualni egzibicionista, v.d. direktora FUP-e, Vahidin Munjić, dozvolio ovakvo skandalozno i sramno pijansko teferičenje, koje nije zapamćeno u historiji FUP-e, kad znamo, o čemu su mediji pisali, da je Federalna uprava policije ostala bez licenci za uređaje za vještačenje. Zbog toga su predmeti u kojima je neophodno vještačenje, na čekanju. Iz FUP-a tvrde kako je nabavka licenci u proceduri, ali je, kažu, nepoznato do kada će to potrajati. Situaciju dodatno usložnjava i nedostatak stručnog kadra za vještačenja ove vrste u Federalnoj upravi policije.

I dok vremena za pijanke ima, žalosno je da u jednoj takvoj službi koja treba da nosi kriminal na svojim plećima u Federaciji, istekne licenca za selbrajt, na kojem se vrši vještačenje svih telefona koji im dođu, mislim da je to neozbiljno za takvu instituciju i sramno za FUP kao instituciju.

Skandal je, ova opća pijanka u režiji F MUP-a i FUP-a o trošku građana Federacije BiH i poreskih obveznika. I dok im nedostaje stručnog kvalitetnog kadra i licenci za vještačenje, Ramo Isak kupuje najskuplje automobile i mobitele, pa stotine litara alkoholnog pića, da sve zaliju radi nafake, pa pored ovakve narko ekipe, Milorad Dodik može mirno spavati, a građanima F BiH nek’ je Bog na pomoći. Kao što je vidljivo, nije se štedjelo na iću, piću i alkoholnom piću, a ‘ko biva sve muslimani!

Lokalo se i naveliko pilo za novogodišnje organizirano druženje službenika FMUP-a i FUP-a u organizaciji Specijalne policijske jedinice FUP-a, pa su tako mnogi službenici FUP-e i F MUP-a, pijani, alkoholizirani i nalokani, sjeli za službene automobile i tako pijani odvezli se svojim kućama. Nema šta? “Dobar” primjer građanima!

Narko otac Ramo Isak, derpe Ervin Mušinović i ljubavnica Ensada Kormana, Matea Milićević

Od ljutog pića ili pak od stida od pokazivanja spolovila prolaznicima u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu crvenio se i seksualni egzibicionista, psihopata i sociopata v.d. direktora FUP-e, Vahidin Munjić, pred kojim je bilo od rakije, vina i piva. On je imao čast, da – po hijerarhiji dva klana – sjedi uz narko tužioca Dubravka Čamparu. Umjesto kokaina, Dubravko Čampara “nakratko” je udario po žestokim pićima. Pića i praškaste bijele materije nije manjkalo. Gačaninovi – Titovi čuvari Senad Kadić i Adin Ćatić sve su “osiguravali”, kao nekoć svoga vođu tokom njegova posjeta u Sarajevu.

Seksualni egzibicionista, v.d. direktora FUP-e, Vahidin Munjić: stislo ga – žuti žutuju, rumeni putuju

Međutim, no ovoga puta jučerašnja pijanska žurka nije prošla bez problema. Prema pouzdanim informacijama ovog portala, načelnik JPS-a FUP-e, Hidajet Kulo se ovoga puta toliko napio, da je probleme na pijanskoj žurci pravio, zbog čega je odstranjen. On se napio i u utorak, kada je isto o trošku građana F BiH organizirana žurka u FUP-u, zbog čega su mu tada skrenuli pažnju, da pripazi s alkoholom.

I dok pacijenti u F BiH umiru čekajući onkološku terapiju, Nikšićeva Vlada FBiH pomaže budžetlije, F MUP i FUP piju o trošku građana i poreskih obveznika, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kojim rukovodi ministar Ramo Isak, prije mjesec dana, raspisalo je tender za nabavku 11 mobilnih telefona procijenjene vrijednosti s PDV-om od skoro 40.000 KM (39.999 KM). Pojedinačna cijena za mobitel iznosi 3.636 KM.

Vezani tekst: