DOKAZ -SKANDAL: DOK POLICAJCI FUP-a SEKSUALNO ORGIJAJU I MLATE PENISOM JEDAN DRUGOG, ADVOKAT IFET FERAGET IH NAZIVA ČASNIM I POŠTENIM!

Ifet Feraget
  • Autor objave:

Dana, srijeda, 17. maja/svibnja 2023. godine, s početkom u 13:30 sati u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (ul. Hamdije Čemerlića br. 2), održana 1. hitna sjednica Vlade FBiH, a u vezi imenovanja v.d. direktora Federalne uprave policije Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj sjednici je za v.d. direktora FUP-e imenovan nekompetentni i moralno diskutabilni i toj poziciji nedorasli Vahidin Munjić, koji je bio favorit dvostruko i pravosnažno presuđivanog ministra unutarnjih poslova F BiH Rame Isaka.

Vlada F BiH je obavijestila javnost da je na tu funkciju za period od tri (3) mjeseca imenovala Vahidina Munjića, koji po zakonu i pravilniku nije mogao biti imenovan na tu funkciju, a o njegovim sabranim nedjelima ćemo u feljtonima.

ZAKON JE BIO JASAN – Ministar F MUP-a Isak Ramo zanemario je dopis glavnog inspektora FUP-e Ibre Bešlije, da Vahidin Munjić ne može obavljati poslove direktora FUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak potvrdio je još prije par dana, da će Vahidin Munjić, policijski službenik u kabinetu direktora Federalne uprave policije (FUP) biti imenovan u za novog vršioca dužnosti direktora ove ustanove, iako je umjesto Munjića na ovu funkciju, kako to zakon i pravila nalažu, trebao biti imenovan Ibro Bešlija, rukovoditelj FISKP-e Federalne uprave policije, pa je sasvim jasno, da je Munjić imenovan nezakonito, mimo procedura i pravila, obzirom da nije rukovoditelj organizacione jedinice u kojoj se obavljaju poslovi kriminalističke policije.

No, da li Munjić zaista može obnašati ovu funkciju? Dopis upućen od strane uposlenika FUP-a Ibre Bešlije zanemarili su i bivši ministar Aljoša Čampara, ali i Ramo Isak. Federalna uprava policije već dugi niz godina nema direktora, pa je poslove umjesto direktora FUP-e obavljao njegov zamjenik Ensad Korman, no i njemu je istekao mandat, pa je FUP nekoliko dana bio bez direktora. Naime, Prema članu 45. stavovi 1. 2. 3. i 4. Zakona o unutrašnjim poslovima F BiH jasno je propisano:

Član 45. (Ovlaštenja zamjenika direktora)

1.Zamjenik direktora pomaže direktoru policije u obavljanju poslova iz nadležnosti Uprave policije koje mu odredi direktor policije, a u njegovom odsustvu obavlja poslove iz stava (2) ovog člana.
(2) Ako direktor policije zbog isteka mandata, razrješenja sa dužnosti, ostavke, bolesti, odsustva ili drugog stvarnog ili pravnog razloga nije u mogućnosti obavljati dužnost rukovođenja Upravom policije, tu dužnost obavljat će zamjenik direktora policije sve dok direktor policije ne bude u stanju ponovo preuzme svoju dužnost ili dok se ne imenuje novi direktor policije. Zamjenik direktora policije preuzima dužnost direktora policije dan nakon donošenja rješenja o razrješenju sa dužnosti, prihvatanju ostavke ili istekom mandata direktora policije.

Ako je i zamjenik direktora policije spriječen obavljati dužnosti navedene u stavu (2) ovog člana, zbog pravnih ili drugih razloga, direktora policije zamjenjuje rukovodilac organizacione jedinice u kojoj se obavljaju poslovi kriminalističke policije sve dok direktor policije ne bude u stanju ponovo preuzeti svoju dužnost ili dok se ne imenuje novi direktor policije.

(4) Zamjenik direktora odgovara ministru i Vladi Federacije kada zamjenjuje direktora policije u slučajevima iz stava (2) ovog člana. (5)

Pravilnikom iz člana 19. stav (3) ovog zakona bliže se utvrđuju prava i dužnosti zamjenika direktora.

Prema ovim pravilima, Ibro Bešlija morao je biti imenovan za v.d. direktora FUP-e, ali nije. Pravila su kao i obično zarad političkih interesa opet pogažena. No, u sve se uključilo Federalno tužilaštvo F BiH koje istražuje slučaj, da li je Munjićevo imenovanje izvršeno u skladu sa pravilima struke, pravilnika i zakona.

Umjesto specijalca i stručnjaka Ibre Bešlije, Vlada F BiH imenovala za v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića – poznatu gay skalameriju protiv kojeg je formirano više predmeta na Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu zbog različitih zloupotreba, i koji – pored njegove slobode na koju ima pravo – snažno podržava gay lobije po sarajevskim objektima i paradama.

Kako izgleda Munjić? Nikako! Kao da je iz groba tek ustao, a što bi rekao lik iz serije Lud, zbunjen, normalan, Izet Fazlinović, „gadi mi se njegovo salo“! Prema Ustavu BiH i EKLJP, svatko ima pravo na slobodu misli, seksualnu i drugu opredijeljenost, ali se katkada često ovakvi zakonski i ustavni stavovi kose sa naukom Katoličke Crkve i ono što ona naučava i čvrsto drži i uči.

Da li će i sam Munjić, koji propagira gay lobije uspjeti suzbiti homoseksualna orgijanja u FUP-u ostaje da vidimo. Prije nešto više od dvije (2) godine vulgarno – seksualni skandal potresao je Federalnu upravu policije F BiH u kojem tada Viši inspektori FUP-a polugoli i pijani vulgarno plešu u službenim prostorijama FUP-e.

“Ovo je jedna ‘najblaži’ i najmanje vulgaran jedan od snimaka na kojem su viši inspektori, koji na snimku u dijelovima policijske uniforma u službenim prostorijama, alkohilizirani, demonstriraju egzibicionizam i nedostojnim ponašanjem vrijeđaju sve nas i širu javnost”, piše u pismu.

Federalnu upravu policije (FUP) niikada nije niti prestao, da potresa rijetko viđen skandal. Naime, među policijskim službenicima kruže snimci inspektora u “neprimjerenim” pozama koje su protivne Etičkom kodeksu, Zakonu o policijskim službenicima, Pravilniku o kućnom redu te Pravilniku o službenoj uniformi.

Dio njih odlučio je tada poslati službene pritužbe nadležnim no za sada je izostala reakcija, kao i uvijek. U pismo koje su naknadno uputili na druge institucionalne organe koji bi im trebali pomoći navode kako se radi o ljaganju uniforme.

“Biti policijski službenik Federalne uprave policije je časno zanimanje i zanimanje koje zaslužuje ugled, hrabrosti te profesionalni i lični moralni dignitet. Policijska uniforma i njena obilježja su oličenje državnosti, zakona i sistema koji djeluje i nastupa prema građanima i javnosti i za istu tu uniformu i njena obilježja su mnoge naše kolege u skorijoj, a i bližoj prošlosti dali svoje živote…”, navode te dodaju:

“Građani od poreza i doprinosa finansiraju rad policijskog organa u vidu mjesečnih plaća te opreme i drugih resursa koji se koriste u radu, kao i održavanju i funkcionisanju službenih policijskih prostorija u kojima borave policijski službenici i svi oni koji pristupaju organu”.

Navode da su o svemu obavijestili Vahidina Munjića, načelnika Jedinice za profesionalne standarde FUP-a, piše Raport.ba.

“Nije ništa učinio kada smo mu prijavili da neke naše ‘kolege’ sa značkom, svojim ponašanjem skrnave policijski poziv te su nedostojnim ponašanjem i kršenjem Etičkog kodeksa. Zakona o policijskim službenicima, Pravilnikom o kućnom redu te Pravilnika o službenoj uniformi, grubo narušili ugled policijskog službenika. Na našu prijavu načelniku Munjiću ist reagovao na način da je inicirao istrage i nalagao pretrese naših službenih računara kako bi pronašao navedene kompromitirajuće snimke koji bilježe naše ‘kolege’ u nedostojnim ‘akcijama’ i da se otkrije ko je od nas to prijavljivao i pisao o tome”, navode u pismu.

Policajci FUP-a koji su orgijali su Mladen Jovanović i Ivica Milić!

Kada sam objavio ovaj članak, mi se preko Vibera javio advokat Ifet Feraget braneći policajce sa snimka koji orgijaju nazivajući ih časnim i poštenim, posebno ako se ima u vidu da je Feraget dobitnik plakete za promicanje (ne)moralnih vrijednosti.

Ifet Feraget

A kako će Munjić tada nešto i učiniti kada je bio jedan od njih.

A o kakvom se nedostojnom ponašanju radi? O ovom snimku službenici FUP-a pišu: “Ovo je jedna ‘najblaži’ i najmanje vulgaran jedan od snimaka na kojem su viši inspektori, koji na snimku u dijelovima policijske uniforma u službenim prostorijama, alkohilizirani, demonstriraju egzibicionizam i nedostojnim ponašanjem vrijeđaju sve nas i širu javnost”, piše u pismu.

VIDEO ORGIJANJA U FUP-u: https://www.youtube.com/watch?v=wWX7koQb0hs

O drugim snimcima pišu: “Nažalost, i u ostalim snimcima akteri su kumovi viši inspektori Jovanović i Ivica Milić, koji su zajedno na jednu te istu poziciju prethodno bili unaprijeđeni te su u dosadašnjem periodu po nalozima Lukača, Hafizovića i Munjića bili ‘ekgezekutori’ sječe glava u procesima koji su vođeni protiv ratnih komandanata i heroja Vikić, Čegar, Miković i dr. kao i u drugim procesima protiv časnih policijskih službenika”, navodi se u pismu. Ovo nije jedini slučaj homoseksualnog orgijanja među policijskim službenicima FUP-a. Prema provjerenim informacijama sa kojima raspolažemo, prije nešto više od godinu dana ili oko toga datuma, 10-ak inspektora u službenim prostorijama FUP-a, vidno drogirani i pijani, orgijali su.

O Munjićevim seksualnim vratolomijama – manijak koji je, kao „dvocijevka“ napadao novinarke po parkovima za što je prijavljen, ćemo u narednom članku.

„NIJE POLITIKA ŠTO JE NEKAD BILA: Višestruki povratnik u krivičnim djelima – novi federalni ministar MUP-a, Ramo Isak, dva puta pravomoćno osuđen i tri puta optužen za razna kaznena djela!“ od 29.04.2023. godine, naveli smo sabrana nedjela Rame Isaka.

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/nije-politika-sto-je-nekad-bila-visestruki-povratnik-u-krivicnim-djelima-novi-federalni-ministar-mup-a-ramo-isak-dva-puta-pravomocno-osuden-i-tri-puta-optuzen-za-razna-kaznena-djela-283428/?fbclid=IwAR3aq2EQ6ufjjrzsRwN1XzSDSFiI7SeC4rO1TAiuNPslPBNzxLE3IVl6P4U

Teolog Josip Šimić-Đinđić