ZAŠTO ŠEHOVIĆEV DUH SMETA NJIHOVIM DEMONIMA – Dr. Nermin Šehović je heroj našega vremena. Njegov uspjeh je uspjeh bh. društva, koje treba da se ponosi ovakvim ljudima, a ne da ga blate i napadaju!

Trenutno pregledavate ZAŠTO ŠEHOVIĆEV DUH SMETA NJIHOVIM DEMONIMA – Dr. Nermin Šehović je heroj našega vremena. Njegov uspjeh je uspjeh bh. društva, koje treba da se ponosi ovakvim ljudima, a ne da ga blate i napadaju!
  • Autor objave:

Već sam pisao, da sam pomno pratio beskrupuloznu orkestriranu, ali naručenu huškačko medijsku kampanju prorežimskih medija u kojoj se prije par dana na udaru, ali i prije godinu dana, našao inspektor Federalne uprave policije dr. Nermin Šehović, na kojeg je od strane farizejskih licemjera i „bezgrešnika“ prije par dana, ali i prije godinu dana, bačeno „drvlje i kamenje“ i to na način i u većoj količini, nego kada neka osoba na podmukao, iz potaje i organizirani način počini najgnusnije kazneno djelo od kojeg se javnost zgraža.

Hajka prema dr. Šehoviću je bila takva i sva pompezna saopćenja, da je pokrenuta istraga, da sam samo čekao vijest „Nermin Šehović lišen slobode“! Hajka je bila takva, kao da je Šehović počinio neko najgnusnije kazneno djelo propisano Kaznenim zakonom od kojeg se javnost zgraža.

Mediji ne prestaju, ali bezuspješno, kompromitirati inspektora FUP-a dr. Nermina Šehovića, pri tome bitno je napomenuti, da je Nermin Šehović, bio predsjedatelj Ad hoc tijela, kojeg je imenovala Skupština Kantona Sarajevo za slučaj „Dženan Memić“, a koje „Ad hoc“ tijelo, je nakon provedene analize nad zakonitošću rada MUP-a KS u predmetu „Dženan Memić“ zaključilo: da je uvidom u konkretan spis, kada je u pitanju zakonito postupanje policijskih službenika MUP-a KS, koji su poduzimali službene radnje u predmetu „Dženan Memić“, te na osnovu obavljenih razgovora, proizlazi sumnja, da su pripadnici MUP-a KS počinili više stotina prekršaja u predmetu “Dženan Memić”!
Bez njegova zalaganja i zalaganja advokata Ifeta Ferageta, slučaj ubistva Dženana Memića i koruptivni propusti policijskih službenika u ovome slučaju, koje je dokumentirao dr. Šehović, bi danas pali u zaborav. Zbog ovoga izvještaja su neki pripadnici MUP-a KS sjeli na optuženičku klupu Suda BiH, a Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je Šehovićev izvještaj koristilo u fazi istrage.

Dr. Nermin Šehović zajedno sa advokatom Ifetom Feragetom, kao pravnim zastupnikom obitelji Memić, je svako i svoga domena: znanjem, profesionalnošću i vještinom, ali i hrabrošću (jer džaba Vam svo znanje svijeta, ako nemate hrabrosti, da ga upotrijebite) raskrinkao najveći post dejtonski organizirani pravosudno – policijski kriminal službenih lica sa Kantona Sarajevo (federalnih i kantonalnih tužilaca iz Sarajeva, pripadnika MUP-a KS) u zataškavanju i prikrivanju ubistva Dženana Memića. Zbog ovoga se sudi određenim licima u predmetu „Zijad Mutap i dr“! Ostaje nejasno, čemu tolika halabuka na dr. Nermina Šehovića, što je policijski službenik FUP-a i što je samo radio i predovoljno svoj posao?!

Naručena diskreditacija u medijima dr. Šehovića, da je navodno povezan sa Sky app i tolika halabuka „naručilaca“ dolazi od onih koji su do jučer bili predmetom obrade istrage dr. Nermina Šehovića. Dakle, dr. Šehović nije politički aktivan, niti član ijedne političke stranke, nije počinio niti ijedno krivično djelo, pa stoga ne obnaša niti ijednu drugu dužnost koja bi bila nespojiva sa vršenjem njegove policijske dužnosti u Federalnoj upravi policije F BiH, ali unatoč tome trpi napade.

Njegov „grijeh“ je samo što postoji, i što je svoje znanje u zvanju doktora nauka, svoj trud i svoj dugogodišnji rad stavio u službu bh. društvu na izgradnju boljeg i pravednije društva. Njegov „grijeh“ je uspjeh u životu, a njegov uspjeh je uspjeh bh. društva, koje treba da se ponosi ovakvim časnim i hrabrim policajcima – ljudima.

No, uspjeh mnogi ne opraštaju. Sveta Majka Terezija je kazala: „Ako si uspješan, steći ćeš i lažne prijatelje i istinske neprijatelje. Ipak, i dalje budi uspješan“! Pa čemu „drvlje i kamenje“ po čovjeku?! Zašto smo tako olako prihvatili beskrupulozna, neprovjerena i jednostrana, ali naručena medijska izvještavanja, i popljuvali ovog čovjeka koji je toliko mnogo dobra uradio za ovo bh. društvo, za predmet “Dženan Memić”, da se ovo ubistvo rasvijetli, stavio svoj život i život svoje obitelji pred neposrednu opasnost busajući se u prsa sa mafijom, za mene kao teologa ostat će zauvijek nepoznanica?!

Ljudi su opaki, podvalama skloni, i ono što izgrađuješ godinama, mnogi žele porušiti u jednom trenutku. Politička forenzika i pravna logička dedukcija će pokazati da je materijalna istina i nesporna činjenica, da dr. sci. Nermin Šehović nije na bilo koji način povezan sa bilo kakvim inkriminacijama ili devijantnim ponašanjima.

Opet ću za kraj navesti događaj iz Svetoga pisma: Kada su licemjerni farizeji i pismoznanci pred Poncija Pilata doveli Isusa Krista zahtijevajući od njega, da ga raspne. Pilat doveden, gledajući narod, bojeći se pobune od strane svjetine, koja je navijala, da se („Krist, koji je prošao zemljom čineći dobro, nit mu usta laži izustiže, a njegove noge su koračale za spasenje i dobro ljudsko“) Krist raspne. Pilat kako bi spasio Krista od raspeća na Križu, dovede i Barabu, ubojicu i kradljivca. Postavi Pilat sebi s desna Krista, a sa lijeve strane Barabu, i upita Pilat svjetinu: „Koga ćete od ove dvojice da Vam na slobodu pustim“! Sva svjetina zajedno sa ondašnjim glavarima svećeničkim odgovori: „Pusti nam Barabu, a ovoga raspni“!

Pouka: takav je narod! Uvijek izabere barabe, a pravedne na križ otjera!