Općina Kreševo, općina ispunjena kriminalom, korupcijom, nepotizmom…

Općina Kreševo
  • Autor objave:

Kreševo, općina ispunjena kriminalom, korupcijom, nepotizmom…

Kreševo, općina u Srednjoj Bosni, koja je prije rata bila jedna od najperspektivnijih ne samo u BiH, nego i šire, poznata po kulturnom nasljeđu, brojnim nadaleko poznatim znamenitostima, zvana kraljevski grad, u njemu stolovala zadnja bosanska kraljica Katarina, industrijsko mjesto.

Danas je to oronula sredina bez strategije i pravca, obojena nacionalnošću Hrvata, ispunjena kriminalom, korupcijom, nepotizmom, pravljenjem policijske postaje nad preko 100 pronađenih stećaka, više ovdje, trovanjem mještana od strane kamenoloma i krečana, više ovdje, falcikovanjem diploma od uposlenika koji rade unutar Općine, za novac i benefite koji su im povjereni i dati od strane mještana Kreševa, više ovdje,

Mjesto gdje se lokalni franjevci koji bi se trebali pastoralno brinuti i skrbiti o duši svojih vjernika, više brinu o politici, šalju političke poruke sa oltara, ispijaju kafe sa političarima, a doduše ni alkohol, blud i nemoral nije im nepoznat, također mjesto gdje Bošnjaci kao manjina moraju da prave vjerske objekte bez građevinske dozvole, i nelegalno priključivati struju na te iste vjerske objekte. Zaista nevjerovatno. Također, Kreševo je mjesto gdje se u 2023. godini drugi napadaju nožem jer su Bošnjaci, više ovdje.

Kreševo je i mjesto gdje načelnik Općine Kreševo Renato Pejak laže vlastito Vijeće, a to isto Općinsko Viječe se pravi da ništa nije bilo, više ovdje, mjesto gdje općinski vijećnici dobivaju poslovne prostore od Općine bez javnog poziva, prave građevinske objekte bez dozvola, utajuju porez, ne prijavljuju vlastitu imovinu, itd.., mjesto gdje je u Općini za pola godine već dva puta boravila financijska policija, više ovdje, mjesto gdje skrivaju prihode od prodanih nekretnina, više ovdje, mjesto gdje su u Općini i ostalim javnim institucijama zaposleni svi podobni HDZ -ovci.

Također, Kreševo je i mjesto gdje se nepodobnim studentima odbijaju molbe za stipendije, samo zato jer su godinu ili dvije starije od uvjeta u natječaju, ali za to recimo općinski načelnik Radoje Vidović dodjeluje općinska sredstva u visini od 250.880 KM fizičkim i pravnim licima bez natječaja, po vlastitom nahođenju. Kreševo je i mjesto gdje se javna poduzeća JU Ljekarna Kreševo i JP Komunalno Kreševo dovode do stečaja u milionskim iznosima, bez pravnih posljedica za direktore tih poduzeća, pa se osnivaju nova, a u slučaju komunalnog poduzeća u Kreševu, osniva novo, i diže kredit od komercijalnih banki kako bi se ponovo kupila zgrada komunalnog u Kreševu koju je Porezna uprava FBiH zaplijenila kako bi namirila dug za poreze.

Kostajnica komunalno Kreševo

Kreševo je i Općina koja odlukom Vijeća kupuje dva nova vozila terenca, na leasing osnovi, i to pod sumnjivim okolnostima, i koriste se za privatne svrhe općinskog načelnika, potreba lokalnog HDZ -a BiH, više ovdje, o netransparentnoj kupovini.

Renato Pejak

Reći da danas Općina Kreševo nema niti jednu banku, gdje mještani moraju odlaziti u Kiseljak da bi koristili financijske usluge, također to je i velika odbijenica za investitore, kojih u Kreševu već odavno nema, osim onih koju su bliski vlasti, pa se šire na račun općinske imovine i novca, više ovdje, a pojedinim privatnim poduzetnicima bi se javnim novcem pravio i dalekovod, više ovdje, mjesto gdje se za poslovne partnere odabiru firme čiji su računi blokirani, i koja ima dug prema Općini, više ovdje. Sramota je istaknuti da lokalni kreševski privrednici ukupno za razne poreze, prireze, naknade, koncesije, dugoročne obveze koje se na plaćaju, imaju približno državi i vjerovnicima dužni preko 60 milijuna maraka.

Kreševo je također i mjesto gdje mladi ljudi mogu izgubi život na radu pod nerazjašnjenim okolnostima, više ovdje.

Najpoznatiji brend u Kreševu je lokalni HDZ BiH koji je nedavno otkrivenom aferom u otkriću istraživačkog portala Žurnal.ba nadmašio moderni kriminal i dao domaći zadatak svim onim koji se u politici radi vlastitog interesa, više o aferi pročitajte ovdje.

OO HDZ BiH u Kreševu je izgubio svrhu postojanja. Spomenuta stranka je sebe identificirala sa samom Općinom

KREČANA – BIJELOVIĆI – OPĆINA KREŠEVO