Preporučljivo je izbjegavati određene namirnice kao što su pomfrit i hrenovke jer se sastoje od mesa niske kvalitete i sadrže potencijalno opasne komponente. Mikrovalne pećnice, iako ih još uvijek koristi većina pojedinaca, zabranjene su u brojnim zemljama zbog njihove sposobnosti emitiranja zračenja koje može negativno utjecati na hranu i stvarati kancerogene tvari.

  • Slično tome, mnogi se ljudi vjerojatno odlučuju za kupovne juhe zbog svoje udobnosti, nesvjesni da ti proizvodi često sadrže štetne sastojke koji predstavljaju značajan rizik za nečiju dobrobit. S izuzetkom juha, kobasica, hrenovki, čipsa i ostalih komercijalno proizvedenih prehrambenih proizvoda, sve one sadrže štetne elemente koji predstavljaju značajan rizik za ljudsko zdravlje.

Među tim tvarima je kalijev glutamat, koji ima potencijal izazvati ozbiljna oštećenja mozga, srca i cjelokupnog zdravlja. Kalijev glutamat, poznat kao E621 ili bijeli konzervans, intenzivno se koristi u većini prehrambenih proizvoda. Kako biste osigurali dug i zdrav život, preporučljivo je kloniti se sljedećih štetnih namirnica: Pogladiti Za izradu paštete koristi se najniže kvalitete i najjeftinijeg mesa.

  • Međutim, uključivanje kože, kostiju, kopita i hrskavice u smjesu predstavlja značajan problem. Zapravo, više od polovice paštete sastoji se od vode. Dodatno se dodaju masnoće, kožice, škrob, razni začini, pa čak i emulgatori i druge kemikalije kojih u nekim vrstama mesa može biti i do 30%.

Svaka pašteta je jako začinjena solju, što može biti štetnije za zdravlje od paštete iz konzerve. Ipak, nema potrebe da se potpuno odreknete svog omiljenog umaka. Pripremajući ga u udobnosti vlastitog doma, imat ćete potpuno znanje o njegovim sastojcima.

Margarin

Margarin, omiljeni izbor za mazanje, napravljen je od kemikalija i biljnog ulja dobivenog iz suncokreta. Nažalost, proces zagrijavanja ulja na visokim temperaturama uništava sve vitamine i antioksidanse koje je ulje možda sadržavalo, što rezultira stvaranjem štetnih slobodnih radikala koji mogu predstavljati značajnu prijetnju našim stanicama i povećati vjerojatnost razvoja raka. Ta su ulja sama po sebi nezdrava, a unošenjem dodatnih kemikalija margarin se pretvara u čvrsti, prepoznatljivi oblik, što je iznimno štetno. Prema tome, maslac je poželjna opcija za namaze za kruh, budući da izbjegava nedostatke povezane s margarinom.

Sir

Narezati na tanke ploške. Želim razjasniti da ovaj konkretni sir nije izrađen samo od čistog sira. Zapravo se sastoji od zaostalih tvari koje ostaju nakon procesa proizvodnje sira. Zapravo, samo 50% ovog proizvoda je pravi sir, dok se preostali sastojci sastoje od vode, masti, emulgatora i umjetnih boja, a svi su oni uključeni kako bi poboljšali njegovu vizualnu privlačnost. Važno je napomenuti da ovaj sir sadrži dvostruko više soli nego u običnom siru. Osim toga, po udjelu masnoće nadmašuje sve druge mliječne proizvode u obilju.

Kokice

U kategoriju štetnih namirnica uvrštene su kokice za mikrovalnu pećnicu, za razliku od tradicionalne inačice za štednjak. To je zbog prisutnosti kemikalije koja se povezuje s povećanim rizikom od raka, problemima s plodnošću i poremećajem rada bubrega. Osim toga, brojne marke kokica za mikrovalnu sadrže umjetne arome, trans masti i kemikalije koje mogu izazvati glavobolju i mučninu. U svjetlu ovih zabrinutosti, stručnjaci za prehranu preporučuju ljubiteljima kokica da se odluče za konvencionalnu metodu pripreme.

Hot Dog

Popularna ulična hrana, hot dog je pečena kobasica ili kobasica kuhana na pari koja se poslužuje u dugom, narezanom lepinji. Nokti, koža, papci, crijeva, vene, hrskavica i meso koji su bili u najžalosnijem stanju potpuno su transformirani. Ova se mješavina sastoji od soje, škroba, začina, vode, velike količine soli, konzervansa, boje za ruž i ekstrakta paprike. Krajnji rezultat je glasoviti hot dog, kulinarska kreacija koju treba izbjegavati zbog štetnog djelovanja na organizam. Srećom, postoji alternativna opcija domaćih kobasica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here