Iako mravi igraju vitalnu ulogu u ekosustavu, oni se brzo mogu pretvoriti u dosadnu smetnju u vašem vrtu. Njihov afinitet prema izmetu lisnih ušiju potencijalno može pogoršati situaciju s štetočinama u vašem vrtu.

Srećom, postoji niz organskih tehnika za njihovo uklanjanje, čime se eliminira potreba za otrovnim tvarima. Web stranica Facedobra pruža praktičan i učinkovit pristup stjecanju znanja o rješavanju ovog problema.

Iskoristite snagu cimeta kao potpuno organskog sredstva za odvraćanje stvaranjem jednostavne mješavine cimeta. Započnite tako da nabavite običan štapić cimeta i ulijete jednu litru vode na njega, dopuštajući da dosegne točku ključanja na kratko vrijeme od 5 minuta.

  • Kako biste učinkovito otjerali neželjene nametnike, pažljivo ulijte pripremljeni uvarak izravno u jezgru mravinjaka. Za prirodnu metodu tjeranja mrava, razmislite o korištenju suhog cimeta. Po mravljim stazama ili okolnom drveću pospite mljeveni cimet. Kako biste pojačali njegovu učinkovitost, cimet možete kombinirati i s koricom limuna ili naranče.

Učinkovitost ove posebne kombinacije u odbijanju mrava iz vašeg vrta ne može se precijeniti. Štoviše, imate mogućnost korištenja alternativnih začina i bilja za postizanje usporedivih rezultata. Kako biste odvratili mrave od okupljanja na određenim mjestima, sve što trebate učiniti je posuti mljevenu crvenu papriku, čili ili kurkumu duž njihovih staza i područja gdje se okupljaju. Ove začine mravi mrze i odmah će ih navesti da napuste ta određena mjesta.

Mravi smatraju da je miris limuna i češnjaka vrlo neugodan. Da biste učinkovito otjerali mrave iz svoje okoline, korištenje soka od limuna ili zgnječenog češnjaka može biti vrlo učinkovito. Ovi prirodni lijekovi pokazali su se uspješnim u eliminiranju mrava.

Za učinkovito rješenje za odvraćanje mrava, pomiješajte jednake količine šećera i sode bikarbone. Ovu mješavinu nanesite na tlo na mjestima gdje se nalaze mravi. Dok šećer privlači mrave, soda bikarbona služi kao sredstvo odvraćanja, obeshrabrujući njihovu prisutnost. Talog kave također se može koristiti kao isplativa i učinkovita metoda za borbu protiv mrava. Jednostavno ih pospite po pogođenim područjima, kao što su gredice s biljkama, podnožja drveća i uglovi vrta.

  • Lavanda, prirodno i mirisno rješenje, može učinkovito držati mrave podalje. Sadnja lavande na ciljanim područjima ne samo da će otjerati mrave, već će i pružiti ugodnu aromu. Osim toga, evo nekih drugih prijedloga za rješavanje problema s najezdom mrava. Napravite zamku za mrave tako da pomiješate ½ litre vode, jednu žlicu šećera i dvije žlice kvasca. Prebacite ovu smjesu u plitke posude i strateški ih postavite na mjesta gdje se mravi okupljaju. Još jedna učinkovita metoda je korištenje octa. Kombiniranjem jednakih dijelova octa i vode u bočici s raspršivačem možete stvoriti moćnu otopinu za nanošenje na tragove mrava i uobičajena mjesta mrava

Za odvraćanje mrava imate dvije mogućnosti: pospite kredu u prahu ili je izravno nanesite duž staza koje slijede. Kreda služi kao sredstvo odvraćanja, stvarajući barijeru koju mravi oklijevaju prijeći. Alternativno se mogu koristiti i aromatične biljke.

Učinkovitost bosiljka, metvice i lavande u odbijanju mrava dobro je dokumentirana. Kako mrave ne biste ušli u svoj dom, sve što trebate učiniti je strateški postaviti ove biljke u zatvorenom prostoru ili na prozorske daske.

Kako biste obeshrabrili mrave, možete posuti prašak za pecivo na mjesta gdje ih se često vidi.

Ova supstanca odbija insekte zbog svoje toksičnosti, učinkovito odvraćajući njihovu prisutnost. Za optimalne rezultate, pomiješajte ga s jednakom količinom šećera u prahu, osiguravajući uravnotežen omjer 1:1. Kako biste potaknuli mrave da napuste blizinu, raspršite crni papar oko i izravno u mravinjak.

Kada se unese papar, to uzrokuje poremećaj u sposobnosti mrava da se kreću, što rezultira njihovim odlaskom iz blizine. U slučaju cheddara, posjedovanje namještaja od cedrovine pokazalo se učinkovitim sredstvom za odvraćanje štetnika, uključujući mrave.

Kako biste uspješno eliminirali mrave bez pribjegavanja štetnim kemikalijama, napravite rješenje kombiniranjem male količine tekućine za pranje posuđa s vodom. Nakon miješanja, premjestite otopinu u bocu s raspršivačem. Nanesite smjesu na okvire prozora, vrata i druga područja na kojima mravi obično žive. Slijedite ove prirodne metode i preporuke za učinkovito iskorjenjivanje mrava. Sretno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here