Goaznost predstavlja veliki globalni problem jer dovodi do mnogih ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Ono što posebno zabrinjava je da sve više dece i mladih pati od prekomerne telesne težine.

  • Univerzalna čežnja za savršenim i vitkim stasom je neosporna. Zamislite svijet u kojem se ova težnja može bez napora pretvoriti u opipljivu stvarnost. Jeste li nestrpljivi da se oprostite od viška masnoće koja vam okružuje struk? Ako je tako, počnite s konzumacijom ovog nekonvencionalnog napitka. Unatoč našoj nepokolebljivoj predanosti redovitoj tjelovježbi i pridržavanju hranjive dijete, naši se središnji dijelovi neobjašnjivo šire.

    Brojni su čimbenici koji mogu pridonijeti povećanju tjelesne težine, poput dehidracije, stresa, hormonalne neravnoteže i izloženosti toksinima. Kako bismo riješili ovaj problem, imamo izvanredan napitak koji, uz redovitu konzumaciju, dokazano učinkovito smanjuje salo na trbuhu. Zaronimo sada u sastojke ovog iznimnog pića i provjerimo kako djeluje!

    Za revitalizirajući i hranjivi napitak pomiješajte sljedeće sastojke: 1 litru vode, oguljeni korijen đumbira dužine 2,5 cm, 1 oguljeni krastavac, vezicu svježeg peršina, sok od pola limuna i 1 žličicu Chia sjemenke. Ako poželite malo slatkoće, med možete ugraditi kao prirodni zaslađivač. Započnite postupak pažljivim pranjem vezice peršina. Nastavite s nasjeckanjem peršina, odvojite 2 žlice, a preostali dio čuvajte u hladnjaku.

    Krastavac narežite na tanke ploške, a đumbir nasjeckajte. Pomiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za osvježavajući napitak pomiješajte pastu s jednom litrom vode, uz žličicu meda za dašak slatkoće i još jednu žličicu chia sjemenki. Dobro promiješajte sastojke i uživajte u ovom pomlađujućem napitku tijekom dana.

Da biste vodi dali dodatni okus, razmislite o tome da dodate kriške krastavca. Kako biste postigli zamjetne promjene u području struka, savjetuje se uz ovaj napitak piti još 1-1,5 litara vode. Dosljednim uključivanjem ovog napitka u svoj dnevni režim i pridržavanjem ove navike u rasponu od dva tjedna, primijetit ćete vidljive rezultate.

Kako bi se osigurali optimalni rezultati, savjetuje se konzumiranje napitka otprilike 30 minuta prije obroka. Peršin je nadaleko poznat po svojim diuretičkim svojstvima, što ga čini omiljenom opcijom za detoksikaciju jetre i bubrega. Ne samo da se može pohvaliti visokim sadržajem vitamina K, već također pruža vitamin E za zaštitu od srčanih bolesti, kalij za održavanje ravnomjernog otkucaja srca i vitamine B za jačanje i zaštitu krvnih pločica. Nadalje, ovaj botanički primjerak posjeduje i antibakterijska i umirujuća svojstva.

Peršin je prepun ključnih spojeva koji potiču stanice kao što su luteolin i apigenin, zajedno s izdašnom količinom vitamina A i C. Unatoč svojoj skromnoj veličini i izgledu, chia sjemenke stekle su ogromnu popularnost među pojedincima koji brinu o zdravlju diljem svijeta, s pravom zasluživši cijenjenu titulu od superhrane.

Znanstveno istraživanje pružilo je značajne dokaze koji potvrđuju trajnu privlačnost ovih sjemenki, potvrđujući njihovu sposobnost poboljšanja ljudskog blagostanja. U njihovim sićušnim ljušturama nalazi se vrijedan asortiman vitalnih elemenata i spojeva, koji obuhvaćaju raznolik niz dijetalnih vlakana, vitamina, minerala, proteina, antioksidansa i aminokiselina.

Chia sjemenke pokazuju raznolik spektar boja, od blijedo bijele do tamno smeđe i crne, a istovremeno nude impresivan niz hranjivih tvari. Unutar ovih minijaturnih sjemenki može se pronaći mnoštvo nezamjenjivih proteina, zajedno s mnoštvom esencijalnih vitamina poput A, B, E i D. Štoviše, one su bogat izvor ključnih minerala, uključujući kalcij, kalij, bakar, željezo , mangan i cink.

Osim toga, ove sjemenke nude prekrasan izbor za povećanje unosa vlakana i promicanje zdrave probave. Valja naglasiti da samo dvije žlice ovih sjemenki donose oko 7 grama vlakana (što odgovara 25% preporučene dnevne količine), 4 grama proteina, 205 miligrama kalcija i čak 5 grama omega-3 masnih kiselina. . Sve to dolazi sa skromnih 140 kalorija.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here