Danas gotovo svaka kuća ima mikrovalnu pećnicu koju ljudi uglavnom koriste za odmrzavanje i podgrevanje hrane. Ova tehnologija značajno skraćuje vreme pripreme obroka i olakšava nam svakodnevni život.

  • Mikrovalna pećnica postiže željenu temperaturu kuhanja ili podgrijavanja hrane podvrgavanjem mikrovalovima. Kada koristimo mikrovalnu pećnicu za kuhanje, hranu izlažemo radio valovima unutar mikrovalnog spektra, točnije na frekvenciji od 2450 MHz. Tvari poput vode, šećera, masti i ulja lako apsorbiraju te valove, dok materijali poput plastike, keramike i stakla ne pokazuju nikakvu interakciju. Ključno je znati da metali reflektiraju mikrovalove, stoga se nikada ne smiju stavljati u mikrovalnu pećnicu.

    Suprotno uvriježenom mišljenju, mikrovalna pećnica ima brojne namjene osim za podgrijavanje jela. Ne samo da je vrlo praktičan, već služi i kao nezamjenjiv alat u kulinarstvu. Ako ste vjerovali da je njegova jedina funkcija zagrijavanje ostataka hrane, prevarili ste se. Zapravo, nevjerojatno je svestran i zadovoljava različite kuhinjske potrebe.

    Doživite čaroliju besprijekornog uklanjanja kožice češnjaka metodom brzog ljuštenja. Potapanjem češnjaka u vodu na samo 15 sekundi, svjedočite kako koža bez napora sklizne s njega kao začarana. Para koja nastaje iz obilja vlage u luku učinkovito olabavljuje vezu između klinčića i njihovog vanjskog sloja, pojednostavljujući proces ekstrakcije. Slično tome, ako želite bez napora iscijediti sok iz naranče ili limuna, jednostavno stavite cijelo voće u mikrovalnu pećnicu na 10 sekundi.

    Kako biste iscijedili i zadnji komadić soka iz nerezanog voća, jednostavno lagano zagrijte kako biste olabavili vlakna iznutra. Ako naiđete na grudice u smeđem šećeru, postoji jednostavno rješenje. Stavite vlažni papirnati ručnik pored šećera u zdjelu, a zatim je stavite u mikrovalnu na 25 sekundi. To omogućuje da vlaga iz papirnatog ručnika prodre u šećer, čineći ga savitljivijim.

Nemojte se uznemiriti ako naiđete na staklenku meda koja se stvrdnula i pretvorila u kristaliziranu konzistenciju. Budite uvjereni, postoji jednostavna tehnika za revitalizaciju i oživljavanje njegove glatke teksture. Jednostavno skinite poklopac i pažljivo stavite staklenku u mikrovalnu pećnicu, izlažući je blagoj toplini oko 30 do 40 sekundi. Ova metoda će olakšati otapanje meda, vraćajući ga bez napora u prvobitni tekući oblik.

Ako se mučite s guljenjem trajnih tikvica i korjenastog povrća, postoji jednostavno rješenje koje pojednostavljuje postupak. Nježnim kuhanjem ovog povrća u mikrovalnoj pećnici na niskoj razini tijekom 2 do 3 minute, vanjski sloj postaje fleksibilniji, olakšavajući postupak guljenja i rezanja. Ipak, treba biti oprezan pri rukovanju zagrijanim povrćem kako biste spriječili moguće opekline.

Ako želite smanjiti troškove skupog aparata za cappuccino, imam praktičnu tehniku ​​za proizvodnju mliječne pjene s kojom možete eksperimentirati. Započnite ulijevanjem mlijeka u staklenku, pazeći da ne prijeđete polovicu kako biste ostavili mjesta za pjenu. Čvrsto pričvrstite poklopac na staklenku i snažno je protresite otprilike 30 do 60 sekundi. Ovo snažno mućkanje pretvorit će mlijeko u divnu pjenu.

Kako biste postigli još ukusniju pjenu, skinite poklopac i zagrijte staklenku u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi, dopuštajući da se pjena proširi. Kada je gotovo, nježno ulijte ovu slatku pjenu u svoju omiljenu kavu i uživajte u prekrasnoj slatkoći. Jeste li raspoloženi za brz i jednostavan ručak? Započnite obilato premažite maslacem dno šalice, a zatim je do ruba napunite kockicama kruha. U posebnoj šalici pomiješajte jedno jaje i tri žlice mlijeka.

Stavite u mikrovalnu šalicu s kruhom i maslacem zajedno s izlivenom smjesom na jednu minutu. Rezultat je vizualno privlačno jelo koje se lako i brzo može pripremiti u mikrovalnoj pećnici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here