Ana Nikolić nedavno je objavila novi album koji sadrži ukupno pet pesama. Prema timu koji je radio na albumu, sve pesme su autobiografske. Posebno se ističe pesma “Terasa sa pogledom na zid”, koja je posvećena njenoj majci s kojom u poslednje vreme nije u najboljim odnosima.

  • Trenutačno vlada nedostatak komunikacije između majke i kćeri Ane Nikolić. Ana Nikolić, nakon značajne pauze, nedavno je predstavila kompilaciju od pet novih pjesama koje su osvojile njezine fanove. Jedna od ovih iskrenih pjesama, pod nazivom “Terasa s pogledom na zid”, služi kao dirljiva posveta voljenoj majci pjevačice. Kao što smo već spomenuli, majka Ane Nikolić već je duže vrijeme u udaljenju od svoje kćeri. Unatoč tome što je ranije održavala redovite posjete, prošlo je više od godinu dana otkako je Ana posljednji put imala priliku biti u majčinoj prisutnosti.

    Situacija je doista obeshrabrujuća. Miljana i njen brat dali su sve od sebe da pomognu Ani, ispratili su je kod više medicinskih stručnjaka, ali su njihovi pokušaji bili neuspješni. Anina majka i brat, oboje, došli su do točke predaje. Za Aninu majku posebno je bilo teško kad ju je Ana javno optužila da je ona faktor njezinog narušenog zdravlja. Ovo otkriće podijelio je aniej, susjed Anine majke.

    Majka Ane Nikolić ispunjena je dubokom tugom zbog svoje unuke. Povijesno gledano, često su se nalazili u sukobu jedni s drugima. Ana posjeduje nepokolebljivu odlučnost, unatoč bezbrojnim pokušajima svoje majke da je uvjeri u suprotno. Njihov je odnos stalno obilježen turbulencijama, a trenutno nemaju nikakav oblik komunikacije. Iskreno se nadam da će pronaći način za pomirenje. Prema pričama susjeda, Miljanina duboka naklonost prema unuci stvara joj veliku nevolju zbog njihove smanjene interakcije, zbog čega aktivno izbjegava susrete s Anom kako bi spriječila potencijalne sukobe.

Svaki dan Miljanu se može vidjeti kako često obilazi susjedstvo, redovito posjećujući obližnji park i lokalnu ljekarnu kod Crvenog križa. Prema riječima susjeda, Miljana nabavlja pozamašnu količinu lijekova, ali nije sigurno da li za sebe ili za nekog drugog. O tome piše Kurir. Moja majka dosljedno preuzima ulogu potlačene, stalno svemu pronalazeći mane. Kroz terapiju sam shvatio da sam i ja naslijedio tu sklonost. Kao da ocjena pet nikad nije dovoljna; mora se uvijek povećati za dodatnih pet.

Kada se natječete u krosu, zašto bi netko bio zadovoljan ičim drugim osim prvim mjestom, čak i ako postigne baš to mjesto? Tog načina razmišljanja o osvajanju prve pozicije, koja je čisto imaginarna, čvrsto se drži Ana Nikolić. Njezino neizgovoreno nezadovoljstvo tjera je da neprestano traži poboljšanje i teži većim postignućima. Navikla sam se osjećati neprikladno, potpuno prihvaćajući svoju ulogu izopćenika u svojoj obitelji – izrazila je ranije taj osjećaj Ana Nikolić, utjelovljujući ga s nepokolebljivim uvjerenjem.

Ana, iskrenim riječima koje imaju sposobnost izazvati duboke emocije kod svake majke, sada je nježno posvetila pjesmu svojoj voljenoj majci. Oprostite, ako vas smijem prekinuti na trenutak, ali jesmo li imali zadovoljstvo upoznati se prije? Prve su te moje oči ugledale… Sjećaš li se onih cipela, onih koje su bile iznad mojih financijskih mogućnosti? Jako sam im se divio. Iako vaše srce možda nije svjesno, preklinjem vas da bacite svoj pogled na mene. Postao sam ti izvor razočarenja, nepovoljna senzacija… A kad nisam, to je isključivo moja krivnja, ali težina ovog tereta pada na tebe, uzrokujući da se sve moje perspektive okreću uza zid.

Ušavši u glazbenu industriju 2003. godine, Ana Nikolić se na scenu probila izvanrednim albumom “Siječanj”. Ovo izdanje postiglo je ogroman trijumf jer je gotovo svaka pjesma postala veliki hit, uključujući “Hoću da te vidim”, “Ptica skitnica”, “Vatra”, “Atina”, “Moj klub” i istoimena “Siječanj”. Cijenjeni profesionalci u sferi popularne glazbe, poput skladatelja, menadžera i producenata, Ani Nikolić predviđaju blistavu budućnost.

S njezinim albumom koji dominira ljestvicama i obiljem kvaliteta bitnih za slavlje u glazbenoj industriji – uključujući karizmu, izvanredan glas, moćnu prisutnost i neosporivu ljepotu – ostali su čvrsti u svom uvjerenju da ona ima sposobnost brzo se popeti do vrhunac. Činilo se kao da je osuđena na trijumf bez premca. Ipak, sudbina je imala drugačije namjere…

Nakon debija svog prvog CD-a, Ana je naišla na prepreku koja ju je natjerala da napravi pauzu od snimanja u trajanju od tri godine, odluka koja je bila vrlo neuobičajena za pridošlicu. Tijekom ovog razdoblja odsutnosti iz glazbene industrije, različiti tabloidi iskoristili su priliku za objavljivanje članaka o Ani, potaknuvši glasine i pruživši obilje hrane za nagađanja. Prevladavajući narativ vrtio se oko Anine navodne upletenosti u značajnu romantičnu vezu s nekim znatno stariji od nje, naime Miša.

U početku, pravi identitet osobe ostao je nepoznat i nije spominjan ni u jednom medijskom izvješću. Jedina objavljena informacija o Aninom suputniku bila je da je financijski potpomagao njezin prvi album te da je imao spornu reputaciju u poslovnoj sferi. Na kraju je Nikolićeva priznala da je duboko zaljubljena u Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, i da ga smatra svojom najdubljom ljubavi. Tragično, Radulović je u Beogradu osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u nedozvoljenom prijevozu kokaina iz Južne Amerike.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here