Udala sam se za svog dobrog prijatelja iz praktičnih razloga .

Naime, sklopili smo sporazum da ćemo živjeti zajedno i biti u braku na period od dvije godine, kako bismo ispunili određene formalnosti i zadovoljili razloge koji su me natjerali na ovu odluku. Iako smo se pred drugima pretvarali da smo zaljubljeni i sretni, zapravo smo se dogovorili da budemo samo prijatelji koji su u braku iz praktičnih razloga.

 

 

 

Naša situacija je funkcionirala na način da smo održavali privid veze, ali smo se privatno ponašali kao stari ortaci.

Ovaj nam je aranžman omogućio da ispunimo formalnost, a da pritom sačuvamo prijateljski odnos. Ipak, situacija je postala složena nakon što je, nakon samo tri mjeseca, moj suprug došao kući pijan i počeo zahtijevati da mu ispuni bračne dužnosti.

 

 

 

 

Njegovo ponašanje me duboko uzrujalo i postavilo me pred dilemu. Dok je on bio u stanju pijanog raspoloženja, bio je neugodan i zahtjevan, što je dodatno pogoršalo našu situaciju. Nakon što se otrijeznio, pokušao je da se izvini i opravda svoje postupke, nijedan osjećaj povrijeđenosti i neugodnosti koji sam doživio nije nestao.

Sada se nalazim u teškoj poziciji, ne znajući kako da reagujem .

Iako je izrazio žalbu i pokušao popraviti situaciju, postavlja se pitanje da li mu oprostim i nastavim dalje u našem aranžmanu ili da prekinem sve veze i krenem u drugom pravcu. Odluka o tome da li da mu pružim novu priliku i nastavim s njim u braku ili da okončam naš odnos je složena i zahtijeva pažljivo razmatranje svih aspekata naše situacije. U svakom slučaju, važno je razmisliti o svojim emocijama, potrebama i granicama kako bih donijela najbolju odluku za sebe.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here