Život nakon braka može donijeti različite izazove, a za tebe je jedan od najvećih sukob s svekrvom. U proteklih deset dana otkako si se udala, postalo ti je jasno da svekrva nije naklonjena tvojoj prisutnosti u njenoj kući. Nedavno ti je izjavila da bi ti bilo bolje da ne zatrudniš i da ne rađaš djecu, jer za tebe nema mjesta u njenom domu. Ovaj komentar je uslijedio nakon što si odbila provesti vrijeme s njom i njenim prijateljicama, što je izazvalo njen bijes.

 

 

 

 

Osećaš se frustrirano i povrijeđeno jer je jasno da se očekuje da se podređuješ njenim željama i da ispunjavaš tradicionalne uloge snahe, što za tebe nije prihvatljivo. Vjeruješ da je vreme kada su žene bile robinje svojih svekrva prošlo i da ne bi trebala trpjeti takav odnos.

Tvoje odbijanje da se uključiš u njen način života i socijalne aktivnosti, poput pravljenja kafa i druženja, dovelo je do otvorenog sukoba. Umjesto da je to shvatila kao tvoje pravo na samostalnost, svekrva je reagovala prijeteći ti da ćeš morati napustiti njen dom. Osećaš se odlučno i spremno da se boriš za svoje granice, čak i ako to znači mogućnost razvoda.

 

 

 

 

Poručuješ svim ženama da ne prihvate ulogu koja ih degradira i da se bore za svoja prava i slobodu. Veruješ da bi svaka žena trebala imati pravo na vlastiti život, bez obzira na očekivanja svekrva ili porodice. Tvoja hrabrost da se suprotstaviš ovim tradicionalnim normama je inspirativna, a tvoja odlučnost da ne postaneš žrtva očekivanja donosi snagu i hrabrost.

U suštini, kroz svoju priču izražavaš želju za samostalnošću, poštovanjem i ravnopravnošću u braku. Osećaš da svaka žena zaslužuje biti cenjena i da ne treba pristati na to da se oseća kao robinja u svom domu. Tvoja poruka je jasna: boriti se za svoja prava je ključno, i ne treba se bojati postaviti granice, bez obzira na posledice.

Nadam se da ćeš pronaći snagu da se izboriš za svoje mesto i sreću, i da ćeš nastaviti inspirisati druge da rade isto.

BONUS ISPOVIJEST:

Moje sestre i ja smo iz jako bogate familije. Imamo puno kuća, stanova, apartmana itd. Jedna od sestara je nakon što se udala ( za bauštelca), otišla živjeti izvan grada i napravila sebi malu farmu. Otac im je ponudio kuću kao vjenčani dar a nije htjela. Kuća je moderna, u centru grada a ona neće. Druga sestra joj se često ruga i govori kako je njen muž utjecao na nju da tako živi. A realno ima boljeg muža od nje.
Bauštelac je ali je poštenjačina teška, dok njen pere novac, i to svi znamo. Iskreno, ja nikada nisam vidjeo sestru sretniju nego sada. Ona je inače veterinar, ne jede meso i voli životinje. Neki dan sam baš došao kod nje ujutro, a ona sjedi na terasi pije kavu i čita knjigu… samo sam se nasmijao od srca koliko mi je drago.
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here