Živim u braku već sedam godina, ali u posljednje vrijeme se suočavam s ozbiljnim problemima u svom braku. Razlog za moju nezadovoljstvo nije to što ne volim svog muža; zapravo, situacija je složenija. Naime, u mom braku postoji problem koji se tiče seksualnog zadovoljstva. Naime, moj muž je, kako bih to najblže opisala, vrlo ograničen u pogledu fizičkog aspekta našeg odnosa. U pokušajima da ga ne povrijedim i da očuvam našu vezu, upustila sam se u aferu, jer osjećam da moje potrebe nisu ispunjene u braku.

 

 

 

 

S obzirom na to da moj muž se jako trudi, često se osjeća loše nakon što ne uspije pružiti ono što misli da bi trebao. Iako ga jako cijenim zbog njegove predanosti i truda, moram priznati da se u intimnim trenucima s njim ne osjećam ispunjeno. Nažalost, ovo je dovelo do toga da sam se počela upuštati u izvanbračne odnose kako bih zadovoljila svoje seksualne potrebe.

Ova situacija je postala još složenija jer imam prijateljicu koja me sada kritizira zbog mojih postupaka. Ona je moja najbolja prijateljica i uvijek me podržavala, no sada se suočavam s njenim neodobravanjima. Smatra da nisam u pravu zbog svog ponašanja i stalno me podsjeća na moralne aspekte mojih odluka. Ova kritika je, međutim, postala dodatni izvor stresa za mene jer me podsjeća na sve ono što nisam ostvarila u svom braku.

 

 

 

 

Što je još komplikovanije, kroz sve te pritiske, saznala sam da je moj muž najbolje prijateljice također u središtu cijele situacije. Naime, u posljednje vrijeme sam se upustila u vezu sa njenim mužem i otkrila da me ispunjava na način na koji moj muž ne može. Iako nikada nisam zamišljala da bih mogla biti u vezi sa mužem svoje prijateljice, to je postalo jedan od izvora zadovoljstva za mene. Osjećam se pomalo iznevjerena, ali istovremeno i iznenađena koliko mi taj odnos pruža ono što sam tražila.

Ova situacija je očito vrlo složena i emotivno teška. Isprva sam vjerovala da bi, ako bi se moja prijateljica više posvetila podršci, možda sve ovo ne bi dovelo do takvih problema. Sada vidim da bi bilo bolje da je bila na mojoj strani, jer bih mogla izbjeći ovu složenu situaciju s njenim mužem i potencijalno spasiti svoj brak.

U konačnici, cijela situacija me navela na razmišljanje o moralnosti, prijateljstvu i ljubavi. Ova iskustva me dovela do toga da se suočim s mnogim unutarnjim konfliktima, i sada se pitam kako da dalje postupim kako bih pronašla ravnotežu između svojih potreba i odnosa koje cijenim. Na kraju, osjećam potrebu da kažem “sorry” na engleskom, jer shvaćam da su svi ovi problemi proizašli iz složene mreže odluka i osjećaja koji su se isprepleli u mom životu.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here