SNEZANA DJURISIC istaknuta pjevacica sa znacajnim utjecajem na srpsku glazbenu scenu, svoj put prema uspjehu zapocela je u ranoj dobi, oblikovana ljubavlju i podrskom svojih roditelja. Rodena u Gornjem Milanovcu 1959. godine, Snezana je od malih nogu pokazivala talent za pjevanje, sto je dovelo do njenog prvog uspjeha s hitom “Pokon bratu” kada je imala samo 11 godina. Ova rana slava bila je samo pocetak njezine impresivne karijere.

 

 

 

Kroz godine, Snezana je uspjela steci prepoznatljivost  cijenjenje na glazbenoj sceni. Njezin prvi brak s harmonikasem Slobodanom donio je dodatni uspjeh, iako je tijekom zivota prolazila kroz teske gubitke. Nakon sto je pronasla ljubav s ginekologicom Vanjom Milosevic, Snezana je nastavila usavrsavati svoj umjetnicki izraz i siriti svoj krug obozavatelja. Pjesme kao sto su “Odakle si sele” i “Kleo se, kleo” pomogle su joj da se etablira kao cijenjena umjetnica u glazbenom svijetu.

Snežana Đurišić postala je prepoznatljiva zahvaljujući svojoj sposobnosti da izvede i balade i brže, vesele pjesme. Njezina glazbena karijera obuhvaća impresivan broj izdanja, uključujući 16 samostalnih albuma, 23 kompletna albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. U svojoj karijeri, Snežana je nastupala na značajnim festivalima, među kojima se izdvaja “Beogradsko proljeće”, gdje je svojom izvedbom pjesme “Imala baba što momaka” osvojila publiku i žiri. Također je imala priliku nastupiti na komemoraciji rodendana Josipa Broza Tita, što je dodatno učvrstilo njezin status u glazbenom svijetu.

Snežanin trud i predanost u karijeri omogućili su joj da dobije potporu tadašnjeg predsjednika Jugoslavije za preseljenje svog oca u Beograd, što joj je omogućilo upis u prestižnu srednju glazbenu školu. Tijekom svoje gotovo pet desetlječice duge karijere, Snežana je izgradila značajnu umjetničku ostavštinu, te je svoju glazbu donijela publici diljem Jugoslavije i svijeta. Njezini nastupi na različitim festivalima bili su nagrađivani, a 2015. godinu obilježila je više od četrdeset godina karijere spektakularnim solističkim koncertom u “Sava centru” u Beogradu.

Snežana Đurišić nije samo uspješna pjevačica, već je i bila članica žirija u glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”, gdje je nastavila utjecati na novu generaciju glazbenika. Njezina glazbena ostavština ostaje značajna i inspirativna, a njen život, ispunjen ljubavlju prema glazbi i uspjesima na mnogim poljima, i dalje fascinira javnost.

 

BONUS VIC:

U rodilištu razgovaraju dva novorodenceta. Dečkić pogleda curicu i ponosno joj kaže:
– “Dečko sam.”
– “Kako znaš?”, pita ga curica, na što joj deckic odgovori:
– “Plicekajmo da šestla ode van, pa ću ti pokazati.”
Kad je medicinska sestra otisla, djecacic povuce plahticu, digne nozice u zrak i kaze:
– “Vidi, plave calapice.”

 

Plavuša telefonom zove “Vodovod”:
– “Voda mi curi u šahtu u mom dvorištu!”
– “Da li ste primjetili da li curi prije sata ili poslije sata?”
– “Primjetila sam otprilike prije pola sata!”

 

– Što kaže Arnold Schwarzenegger zeni poslije večeri?

– Astal da blista baby!

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here