VIDEO: KAKO JE GOVORIO ELMEDIN DINO KONAKOVIĆ: „Prof. dr. Sebija Izetbegović je odličan menadžer“!

Elmedin Konaković
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Javnost i građani Federacije Bosne i Hercegovine su upoznati, da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, donio Odluku, iskoristivši svoje bonske ovlasti, te suprotno volji legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Refika Lende iz reda Bošnjačkog naroda, čiji je potpis bio neophodan za imenovanje i potvrđivanje Vlade Federacije BiH, visoki predstavnik je građanima Federacije BiH nametnuo i otkroisao Vladu Federacije BiH, koja nema izborni legitimitet građana Federacije BiH.

Parlament Federacije BiH je još u aprilu 2023. godine, na prijedlog SDA stranke, izglasao Rezoluciju, kojom se poziva OHR, da se ne miješa u formiranje Vlade Federacije BiH, te je takva Rezolucija dostavljena i OHR-u, ali je Šmit ne poštujući ni stav, ni volju Parlamenta Federacije BiH ipak nametnuo Vladu Federacije BiH, bez potpisa legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika F BiH Refika Lende, a čiji potpis je zakonski po Ustavu Federacije BiH bio neophodan, da bi uopće bila imenovana Vlada F BiH.

Prema Ustavu F BiH, Predsjednik F BiH, uz obaveznu suglasnost oba potpredsjednika  F BiH imenuje Vladu Federacije BiH, ali je visoki predstavnik Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, iskoristio bonske ovlasti, suspendirao Ustav F BiH na jedan dan, te bez suglasnosti i potpisa potpredsjednika F BiH Refika Lende, imenovao i nametnuo Vladu Federacije BiH, čime je razorio vladavinu prava, obzirom, da je Ustav najviši pravni akt, i da nije zabilježeno do sada niti u jednoj državi, da se Ustav suspendira, samo kako bi se stranke tzv. Trojke (SDP, NiP, NS) dovele na vlast.

Tako je federalni premijer F BiH postao Nermin Nikšić, a njegov zamjenik je obrijani četnik Vojin Mijatović, koji je ujedno i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH, a koji je svojevremeno izjavljivao za razne TV kuće, kako „Republika Srpska neće poštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i da će slaviti 9. januar“!

Trojka (SDP BiH, NiP i NS) će isporučiti Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku sve bitne i glavne državne i federalne institucije u Federaciji i Bosni i Hercegovini zarad svojih fotelja, a jedan od njih je izdajnik vlastitog naroda Elmedin Dino Konaković, dojučerašnji član SDA stranke, a danas lider Naroda i Pravde (NiP), koji će postati žestoki kritičar SDA stranke, posebno prof. dr. Sebije Izetbegović, aktuelne generalne direktorice KCUS-a u dva mandata, dok je prije toga obnašala i dužnost direktorice Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“!

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a

Ne treba uopće govoriti o licemjerstvu Konakovića, koji je do jučer prof. dr. Izetbegović u zvijezde zakivao sve dok nije zarad „guzičnih pitanja“ promijenio politički dres, a danas postao njezin najveći kritičar.