Veza, ministra F MUP-a, narko oca Rame Isaka zv. Ramzes sa kriminalnom bandom  – Ciganima Hamidovićima iz Zenice!

Trenutno pregledavate Veza, ministra F MUP-a, narko oca Rame Isaka zv. Ramzes sa kriminalnom bandom  – Ciganima Hamidovićima iz Zenice!
  • Autor objave:

Ako odete na Google ili na web stranicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odnosno Suda Bosne i Hercegovine i ukucate riječ „predmet Hamidović i dr“, tražilica će Vam izbaciti slijedeće, da je :

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, dana 10.05.2018. godine, podigao, a Sud BiH potvrdio optužnicu protiv:

1.   Elvisa Salčinovića, rođenog 1976. godine u Prijedoru, državljanin BiH, ranije osuđivan,

2.   Denisa Hamidovića, rođenog 1994. godine u Rimu, državljanin BiH,

3.   Tonija Hamidovića, rođenog 1991. godine u Sanskom Mostu, ranije osuđivan,

4.   Vehbije Salčinovića, rođenog 1966. godine u Lukavcu, državljanin BiH, ranije osuđivan,

5.   Luke Hrustića, rođenog 1992. godine u Rimu, državljanin BiH,

6.   Kenana Frndića, rođenog 1980. godine u Zenici, državljanin BiH, ranije osuđivan,

7.   Nedeljka Dakića, rođenog 1969. godine u Prijedoru, državljanin BiH, ranije osuđivan,

8.   Božidara Trišića, rođenog 1957. godine u Vlasenici, uposlenik općine Vlasenica, državljanin BiH.

Optuženi se terete da su u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kao organizirana kriminalna skupina sudjelovali u pronalasku i vrbovanju žena, djece i malodobnika u BiH, koje su činjenjem kaznenih i koruptivnih djela prevozili na teritorij Republike Francuske, gdje su ih primoravali da vrše krađe i džeparenja na javnim mjestima, metroima, muzejima i drugim mjestima javnih okupljanja te tako stečeni novac šalju optuženima u BiH. Žrtve su bile, prijetnjama po život i sigurnost, primoravane na svakodnevno i kontinuirano vršenje kaznenih djela, a optuženi su novac stečen činjenjem kaznenih djela u Francuskoj dobivali putem novčanih transakcija i u BiH trošili na kupovinu luksuznih vozila, nekretnina, konzumiranje opojnih droga i rastrošan život.

Tijekom istrage je utvrđeno da su optuženi, putem davanja dara, mita ili drugih oblika koristi te zlouporabama položaja ili ovlasti, nezakonito ishodili osobne i putne dokumente osobama koje su transportirali u Francusku radi činjenja kaznenih djela te je istragom obuhvaćen i V. H., djelatnik Veleposlanstva BiH u Parizu, koji je ranije osuđen na temelju sporazumnog priznanja krivnje, kao i optuženi Trišić, koji se tereti da je zlouporabom položaja, kao uposlenik općine u Vlasenici, izdavao krivotvorena i nezakonita dokumenta osobama koje su transportirane u Francusku. Istragom je utvrđeno da nezakonita imovinska korist koja je stečena u ovom predmetu doseže iznos od oko 5,8 milijuna KM.

U ovoj operaciji je tijekom istrage ostvarena značajna suradnja i zajednički timovi sa partnerskim institucijama u Francuskoj, jer je počinjenje navedenih kaznenih djela ozbiljno narušavalo sigurnost građana u Francuskoj. Također, tijekom istrage su službenici Tužiteljstva BiH i SIPA-e boravili u Parizu u Francuskoj te će kolege iz policijskih struktura Francuske biti pozvane i kao svjedoci u ovom predmetu.

Optuženi se terete za kaznena djela organiziranog kriminala, međunarodne trgovine ljudima, davanja dara ili drugih oblika koristi, krivotvorenja isprava, pranja novca, davanje mita te krivotvorenje ili uništavanje službene isprave. Navode optužnice tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem oko 40 svjedoka i stručnih vještaka i prezentiranjem oko 350 materijalnih dokaza prikupljenih u istrazi.

Kada smo već ustanovili tko su Hamidovići – tzv. Cigani iz Zenice, koje Ramo Isak koristi za ucjene, prijetnje i ako kome treba polomiti kosti i slično, obratimo onda sada pažnju na Tonija Tomu Hamidovića, koji je i ranije osuđivan, a koji je vrlo blizak u suradnji sa porodicom narko oca Ramzesa Rame Isaka.

Na slici broj 1 – nalazi se supruga (plavuša) narko oca Rame Isaka, koju je prema svemu sudeći slikao narko otac Ramo Isak, pored skupocjenog automobila reg. oznaka: A95 – J – 222.

Na slici broj 2 – nalazi se Tomo Hamidović, uslikan pored identičnog automobila sa istim reg. oznakama pred kojim se slikala i supruga Rame Isaka (vidi sliku br. 1).

Na slici broj 3 – nalazi se Rusmir Isak, nedavno imenovani direktor KPZ Zenica, u identičnom automobilu sa istim reg. oznakama, kao na slici broj: 1 i 2!

U preostalim slikama vidimo kako se Cigani Hamidovići razbacuju teško opljačkanim i nimalo legalno stečenim novcem!

Ramina supruga je direktorica security firme „Condor“ i sin Rusmir Isak, direktor KPZ-a Zenica u uskoj vezi sa Hamidovićima.

Iz pouzdanih i obavještajnih izvora, ovaj portal saznaje, da je Ramo Isak na području cijelog Zeničko – dobojskog kantona stvorio kriminalnu grupu, koja se bavi proizvodnjom i preprodajom narkotika, a među kojom kriminalnom grupom su i Hamidovići.

Ovaj portal je i ranije objavio nekoliko članaka „in flagranti“ u kojem Ramo Isak, ministar F MUP-a se nalazi u društvu na Umri i novogodišnjim praznicima sa presuđenim ubicom Amirom Mehićem, bratom Damira Mehića zv. Bibi, koji su obojica osuđeni na više decenijske zatvorske kazne zbog ubistva, a koja presuda je izrečena 15.02.2023. godine.

Da se podsjetimo kriminalne prošlosti Rame Isaka:

Naime, ništa bolju sudbina kada je u pitanju narko otac Ramo Isak zv Ramzes nema, i on je višestruko dolazio u sukob sa zakonom. Ramo Isak višestruki povratnik u krivičnim djelima dobro je poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice. Interesantno je da je federalni ministar policije Ramo Isak osuđivan dva puta – zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

– “Mercedes” se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac “Toyota” iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je “Mercedesu”, psujući majku vozaču. “Šta mi diraš dijete!?”, vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhapšen – pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u decembru 2013. godine zbog nasilništva osudio Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac. Nađite mi državu u kojoj je pravosnažno višestruko osuđivana osoba i ministar policije i koji je bio otpušten iz MUP-a ZE-DO kantona, koji druguje sa ubicama i višestrukim povratnicima u krivičnim djelima, a poslije postao ministar policije F MUP-a!?

– Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova – rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

– Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 – rekao je Isak u razgovoru sa novinarima CIN-a.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je novi federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, u svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Nađite mi državu, u kojoj je višestruko pravosnažno osuđivana i presuđivana ličnost, i koja se druži sa pripadnicima kriminalnog miljea i ubicama, kao Ramo Isak i ministar policije!

Isakova družba sa presuđenim ubicama!

U međuvremenu, Isak se družio sa ubicama iz BiH, točnije iz Tuzle, koji su po presudi Kantonalnog suda u Tuzli od 15.02.2023. godine, presuđeni na 46 godina zatvora. Amir Mehić koji je zajedno sa svojim bratom Damirom Mehićem zvanim Bibi, su organizirali kriminalnu grupu ljudi, kako bi zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško ranila i ozlijedila druge ljude.

Objavili smo sliku na kojoj je vidljivo, kao u vezanim člancima u kojem Isak, sa Amirom Mehićem, derneči i pije kave na Umri i u novogodišnjim praznicima.  Njegov brat, Damir Mehić zv. Bibi, prije nekoliko mjeseci po interpolovoj potjernici, koja je raspisana naredbom Kantonalnog suda u Tuzli u februaru 2023. godine, uhapšen je od strane Srbijanskih vlasti, te mu je određen pritvor, jer je koristio falsifikovani pasoš prilikom prelaska i dolaska u Srbiju. MUP Srbije je provjerama utvrdio, nakon hapšenja Damira Mehića zv. Bibi, da za njim traga Interpol po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli. On se nalazi u pritvoru u Srbiji, zbog falsifikovanja dokumenata, koji će, pošto odsluži tamo kaznu, biti izrečen BiH, radi izdržavanja kazne zatvora.

Podsjećanja radiodlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona iz Tuzle, broj: T03 0 KT 0034357 13 od 09.03.2018. godine, na osnovu člana 300. stav 1. točka a) ZKP-a F BiH, u ime Federacije Bosne i Hercegovine, Kantonalni sud u Tuzli, donio je i javno, dana 15.02.2023. godine, objavio slijedeću:

PRESUDU

Kojom optužene: MEHIĆ DAMIRA, LISIČIĆ AMIRA, MEHIĆ AMIRA, MEHANOVIĆ MERSEDA i RAHMANOVIĆ DENISA

PROGLAŠAVA KRIVIM, ŠTO SU:

DAKLE: Pod tačkama predmetne optužnice A).1). Mehić Damir, Mehić Amir, organizirali grupu ljudi kako bi zajedno sa Lisičić Amirom, Rahmanović Denis i Mehanović Mersed, sudjelovali u grupi ljudi koja je zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško tjelesno ozlijedila druge osobe; Mehić Damir, Mehić Amir i Lisičić Amir, pod tačkom B).2)., kao saučinitelji drugoga usmrtili i drugoga pokušali usmrtiti; Mehić Damir, pod tačkom C).3)., neovlašteno držao vatreno oružje čija nabavka, držanje i nošenje građanima uopće nije dozvoljena, pod tačkom C).4). lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu, a pod tačkom C).5). bez važeće isprave o oružju nabavio i držao oružje kategorije „B“ i bez važeće isprave o oružju nabavio i držao municiju oružja kategorije „B“; Mehić Amir, pod tačkom D).6., bez odobrenja nabavio vatreno oružje i municiju.

Pa Sud optuženog: Damir Mehića  osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i šest mjeseci zatvora; Sud optuženog Amira Lisičića osuđuje na kaznu zatvora u trajanju na 16 godina i šest mjeseci; Sud optuženog Amira Mehić osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 6 mjeseci; Sud optuženog Merseda Mehanović osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, a Denisa Rahmanović na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zatvora;

Nakon ove presude, Damir Mehić zv. Bibi, brat Amira Mehića, dao se u bjekstvo, zbog čega je za njim tragao Interpol, ali je od prije skoro 2 i po mjeseca srbijanskim vlastima dolijao, nakon čega će, pošto izdrži kaznu zatvora u Srbiji, zbog falsifikovanja pasoša, biti izručen Bosni i Hercegovini, koja ga potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.

VEZANI TEKSTOVI: