TUŽILAŠTVO BiH: Uhapšen Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH i Osman Mehmedagić, bivši direktor OSA-e BiH!

Trenutno pregledavate TUŽILAŠTVO BiH: Uhapšen Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH i Osman Mehmedagić, bivši direktor OSA-e BiH!
  • Autor objave:

On je uhapšen u jednom poznatom sarajevskom restoranu!

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec uhapšen je danas u Sarajevu.

Njega su priveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a prema nalogu Tužilaštva BiH.

On je uhapšen u jednom poznatom sarajevskom restoranu. Kako nezvanično saznaje Faktor od izvora bliskog istrazi, Debevec se u trenutku hapšenja nalazio u društvu aktuelnog direktora OSA-e Almira Džuve. Njih dvojica sjedili su u jednom restoranu u Istočnom Sarajevu kada su pripadnici SIPA-e došli po Debevca.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu uhapsili predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića Osmicu.

Ovu informaciju Faktoru je potvrdio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Kazao je da su uhapšeni zbog sumnje u počinjeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedena lica sumnjiče se za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana s drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH, rekao je Kajganić.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić oglasio se o hapšenju predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Po naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, u popodnevnim satima, lišili su slobode Debevec Ranka, predsjednika Suda BiH i Mehmedagić Osmana, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA BiH. Navedena lica sumnjiče se za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana s drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH. U interesu predmeta u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija – navodi Kajganić.