SKANDALOZNO: U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” obustavljen operativni program, menadžment šuti?! Pacijenti ugroženi! Ismet Gavrankapetanović šuti i na pozive ne odgovara!

Trenutno pregledavate SKANDALOZNO: U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” obustavljen operativni program, menadžment šuti?! Pacijenti ugroženi! Ismet Gavrankapetanović šuti i na pozive ne odgovara!
  • Autor objave:

Redakcija

Kako prenose bh. mediji, u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, obustavljen je sav operativni tretman – bolnici koja je dva puta od policijsko – pravosudnih organa bila predmetom pretresa i hapšenja doktora ove zdravstvene ustanove, zbog korupcije, a koji ljekari Opće bolnice su i osuđeni zbog korupcije.

Zbog kvara na sistemu za zrak kojim se snabdijevaju sve mašine, već nekoliko dana je obustavljen operativni program.

Zbog kvara na sistemu za zrak kojim se snabdijevaju sve mašine, pa i respiratori, već nekoliko dana je obustavljen operativni program u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, za pacijente koji trebaju ozbiljnije hirurške intervencije, odnosno otkazane su i sve elektivne operacije koje su već bile zakazane.

Novinari portala “Avaza” ne mogu da dobiju potvrdu informacije i naišli su na zid šutnje u ovoj medicinskoj ustanovi.

Direktor Ismet Gavrankapetanović se ne javlja na pozive, a press služba ne odgovara na pismeni upit.

Ugrožen veliki broj pacijenata

Zbog situacije u kojoj je ugrožen veliki broj akutnih slučajeva perforacija slijepog crijeva ili drugi hitnih abdominalnih i ostalih bolesti koje zahtijevaju rad vještačkih pluća, odnosno respiratorsku podršku, postavlja se pitanje ko ima pravo da o ovome ne informira javnost i pacijente.

Sreća je da u Sarajevu postoji i UKC, gdje se, prema našim informacijama, sada upućuju pacijenti.

Zašto sistem nije zamijenjen

Tzv. postrojenje za gasove je moralo prestati sa radom, jer je u sistem ušao kondez. To znači da bi voda ili bakterije mogle biti smrtonosne po pacijente i sreća je da niko nije stradao.

Činjenica da Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” ima odličnu finansijsku situaciju u smislu slobodnih sredstava na žiro računu otvara pitanje zašto se blagovremeno nije servisirao ili zamijenio cijeli sistem za zrak čiji je rok trajanja davno istekao?

Vezani tekst: