SENAD AVDIĆ: Specijalna jedinica FUP-e, kojom komanduje Mustafa Selmanović, direktno je odgovorna za čuvanje svjetskog narko bossa Edina Gačanina-Tita.

Trenutno pregledavate SENAD AVDIĆ: Specijalna jedinica FUP-e, kojom komanduje Mustafa Selmanović, direktno je odgovorna za čuvanje svjetskog narko bossa Edina Gačanina-Tita.
  • Autor objave:

Nakon novinara Avde Avdića urednika portala Istraga.ba, i drugi Avdić, Senad Avdić, poštovani kolega Senad Avdić, bard BH novinarstva i urednik SLOBODNE BOSNE u emisiji REFLEKS OBN TV na temu o sigurnosti u BiH pred ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem, Senad Avdić je direktno prozvao odgovornim zaštitnika narko zaštitara i organizatora osiguranja Edinu Gačaninu na području BiH i Hrvatske od strane specijalaca FUP-e.

Gostujući u emisiji Refleks na OBN TV-u, novinar Senad Avdić izravno je optužio Specijalnu policijsku jedinicu FUP-e, kojom komanduje Mustafa Selmanović, da su sudjelovali u čuvanju svjetskog narko bossa Edina Gačanina – Tita. Gost emisije je bio i Mustafa Selmanović.

Čuvari svjetskog narko bossa Edina Gačanina-Tita – Mustafa Selmanović u društvu Titovih čuvara

Prema reakciji javnosti općio je stav, da komandantu Specijalne policijske jedinice FUP-e Mustafi Selmanoviću nije bilo dobro, čak do te mjere da je po govoru tijela doživio napad panike i hiperventilaciju. Kolega Avdić Senad je argumentima ugušio prvog Federalnog specijalca, Mustafu Selamnovića za umješanost u inkriminirane radnje.

Podsjećanja radi u vezi navedenog kako saznajemo intenzivno se vodi istraga na Tužilaštvu BiH, a stvari su jasnije, jer kako je Edin Gačanin priznao i sklopio sporazum za oko desetak tona prometovane droge, ništa bolji osjećaj nemaju, ni v.d. direktora FUP-e Vahidin Munjić ili politički zaštitnici kartela “Tito i Dino”, jer je i propjevao Gačanin, a i Sky Kadrica i drugih, te njihov sadržaj otišao je u ruke poštenih istražitelja i tužitelja Tužilaštva BiH.Nakon emisije ekipa Mujicinih (op.a. Mustafe Selmanovića) specijalaca tješila je

komandanta u jednom lokalnom mahalskom kafiću, dok je on pio tablete za smirenje i pritisak, a naravno tješili su ga riječima i sugestijama, da se Senad Avdić može okliznuti negdje u uličkoj Čekaluši gdje ulica vrlo “klizava”!

Poslije emisije iz krugova Specijalne jedinice FUP-e primjećene je detalj da je Selmanović u emisiji nosio ni manje ni više već taktički ručni sat koji mu je poklonio Dženis Kadrić kada je pošao na “službeni put” u Dubai, da čuva Edina Gačanina – Tita.

Nakon Edina Gačanina koji je sklopio sporazum sa vlastima u Holandiji kako saznajemo i DŽenks (DŽenis KadriĆ) će priznanjem i sporazumom sa bh pravosuđem ,,povaliti,, Gačaninove FUP-ovce i političare, da će Kadrić, a ne ministar Ramo Isak očistiti FUP,,!

Podsjećamo:

Kada je Edin Gačanin Tito, sada presuđeni međunarodni krijumčar kokaina, u septembru 2016. godine došao u Sarajevo, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić su bili pripadnici Specijalne jedinice FUP-a. Oni su tada, zajedno sa drugim kolegama, čuvali Edina Gačanina Tita. Ali bez obzira na to, Kadić, Ćatić i Druškić nikada nisu otpušteni iz FUP-a.

Iako su priznali da su čuvali narko bosa Edina Gačanina Tita, trojica pripadnika Federalne uprave policije nikad nisu sankcionirani. Štaviše, Titovi čuvari i i danas su pripadnici FUP-a, imaju policijska ovlaštenja i obavljaju policijske poslove.

Kada je Edin Gačanin Tito, sada presuđeni međunarodni krijumčar kokaina, u septembru 2016. godine došao u Sarajevo, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić su bili pripadnici Specijalne jedinice FUP-a. Oni su tada, zajedno sa drugim kolegama, čuvali Edina Gačanina Tita. Ali bez obzira na to, Kadić, Ćatić i Druškić nikada nisu otpušteni iz FUP-a. Senad Kadić i Adin Ćatić rade u odjeljenju KDZ-a, dok je Emir Druškić još uvijek pripadnik Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije.

Petorica pripadnika Specijalne jedinice Federalne uprave policije brinula su o Titovoj sigurnosti. Specijalci Dženis Kadrić, Dražen Čobović, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić tih su dana, u dogovoru sa kamandantom Specijalne policijske jedinice Mustafom Selmanovićem, uzeli bolovanje i bili su na slobodnim danima u Federalnoj upravi policije, čuvajući istodobno svjestkog narko bossa Edina Gačanina-Tita.

Iako su im utvrđene teže povrede službene dužnosti, i danas neki od njih rade u FUP-u.

“Rezultati interne istrage ulazuju da su u periodu 15.9.-26.9.2016. godine pripadnici Specijalne jedinice FUP-a svakodnevno vršili poslove osiguranja Edina Gačanina, pa su tako sa Edinom Gačaninom i Adnanom Smajlović, policijski službenici Dženis Kadrić, Dražen Čobović, Senad Kadić, Emir Druškić i Adin Ćatić iste osiguravali prilikom boravka u Hrvatskoj”, navedeno je u Informaciji FUP-a.

Inače, dan prije nego će vođa kartela sletjeti u Sarajevo, Gordan Memija je išao u Hrvatsku u pratnji još jednog tadašnjeg federalnog specijalca – Ibre Miladina.

S njima dvojicom Granični prelaz Ivanjica 14. septembra 2016. godine prešli su još Jasmin Memeti i Mustafa Mehičević. Onda je Miladin pet dana poslije ponovo registriran kako, kao prethodnica Edina Gačanina prelazi Granični prelaz Metković – Doljani. S Miladinom je u automobilu bio Rijad Dedeić, također pripadnik Specijalne jedinice Federalne uprave policije. Dva dana kasnije, odnosno 21. septembra 2016. godine na teritoriju Hrvatske prešao je i sam vođa kartela – Edin Gačanin zvani Tito. S njim su, utvrđeno je tokom istrage FUP-a, tada bili specijalci Dženis Kadrić, Dražen Čobović, Senad Kadić, Emir Druškić. Zabilježeno je da su koristili dva automobila među kojima je bio i Audi Q3, sa tablicama E25 J 920, kojeg je Memijino preduzeće FOTO ART iznajmilo u ASA RENT-u 15. 9. 2016. godine.

Međutim, trojica Titovih čuvara su ostali u FUP-u. U pitanju su, rekosmo, Senad Kadić, Adin Ćatić i Emir Druškić. Svi oni uživaju zaštitu Mustafe Selmanovića, komandanta Specijalne jedinice FUP-a, koji je kućni prijatelj državnog tužioca Dubravka i njegovog brata, višeg ministra FMUP-a, Aljoše Čampare. Već smo nekoliko puta objavljivali da je su Aljoša Čampara i Mustafa Selmanović dobili na poklon skupocjenu policijsku opremu koju je nabavio Edin Gačanin Tito. Svi dokazi o ovoj opremi su dostavljeni Tužilaštvu BiH. Postupajuća tužiteljica je Elvira Stanojlović.

Šef Specijalne Mustafa Selmanović sa Ibrahimom Miladinom

VEZANI TEKSTOVI: