SAMO NEBO JE GRANICA: “Condor” porodice Isak kruži iznad Aerodroma Sarajevo!

Trenutno pregledavate SAMO NEBO JE GRANICA: “Condor” porodice Isak kruži iznad Aerodroma Sarajevo!
  • Autor objave:

Vanparlamentarna stranka Snaga naroda porodice Isak ovladala Federacijom BiH

Porodica Isak nastavlja da jaše. Sada je u galopu.

Vlada Federacija Bosne i Hercegovine nedavno je dala saglasnost da Adil Halilović bude imenovan za v.d. člana nadzornog odbora Aerodroma Sarajevo na period od tri mjeseca. Konačnu odluku za njegovo imenovanje mora dati Skupština sarajevskog Aerodroma i ukoliko to učini, porodična firma Rame Isaka uskoro bi mogla kontrolisati putnike i osiguravati aerodrom. Halilović je odmah počeo da se u medijima pravda da nije u sukobu interesa, što su mu spočitavali jer u nadzorni odbor dolazi iz Eol Petrola, firme koja uveliko posluje sa ovom kompanijom. Ipak, imenovanje Adila Halilovića za člana nadzornog odbora je sumnjivo je iz više razloga i čini se da je na pomolu mnogo ozbiljniji biznis od mjesečne naknade koju primaju članovi Nadzornog odbora. Halilović nije krio da dolazi iz stranke Snaga naroda čiji osnivač je Ramo Isak, ministar Unutrašnjih poslova FBiH. Četrnaestog septembra ove godine, direktor Aerodroma Sarajevo Alan Bajić, potpisao je zaključak da se preispita Sektor za sigurnost i zaštitu i provjeri mogućnost angažovanja neke privatne firme, zbog navodnih ušteda!

Dolazak Halilovića u Nadzorni odbor i ovakav zaključak, implicira da bi putnike na sarajevskom aerodromu mogli kontrolisati radnici iz porodične firme Rame Isaka. “Condor” je zaštitarska firma sa sjedištem u Zenici, čiji vlasnik je supruga Rame Isaka.

Predložak za krimi-seriju

Logičan scenarij ove krimi-serije za koju bi mogao biti zainteresiran i Netflix, je sljedeći: ukoliko se ostvare veliki “biznis planovi”, Isacima će biti povjereni i svi ostali sigurnosni poslovi, a Ramo Isak će se pravdati da nije upućen u te poslove, slično kao što je govorio i nakon imenovanja njegovog sina za direktora zeničkog zatvora. Firma Eol Petrol iz koje Halilović dolazi, ne samo da kerozinom snabdjeva sarajevski aerodrom, već ima i Ugovor o zakupu, tako da su na pisti smješteni njihovi kontejneri. Halilović je, naravno, u svojim javnim istupima notorno lagao kada je tvrdio da “Eol Petrol ne isporučuje gorivo direktno aerodromu, već da samo operira na Aerodromu uz saglasnost samog Aerodroma, te da gorivo prodaje aviokompanijama”. Faksimil Ugovora o zakupu koji dokazuje da Halilović laže, u prilogu je ovog teksta. Ali, zašto menadžment Aerodroma sve to aminuje? O tome ćemo u narednim tekstovima ovog Istraživačkog tima, no, da vidimo zašto Adil Halilović radi to što radi.

U kuloarima Aerodroma Sarajevo kruži zajebancija da bi odgovor na to pitanje mogao biti isti kao i u slučaju ministra unutarnjih poslova ZDK: Halilović se boji da će biti gepekiran. Od Rame, zna se.

Ramo i obitelj vladaju Federacijom BiH, i svima nam se rugaju.

Ramo, majstore!

(TBT, Istraživački tim)