Prof. dr. Sebija Izetbegović: “Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila”.

Trenutno pregledavate Prof. dr. Sebija Izetbegović: “Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila”.
  • Autor objave:

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i bivša dugogodišnja generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, oglasila se povodom hapšenja bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića. Na početku je kazala da je Mehmedagić jedan od heroja odbrane BiH i pravi borac.

“Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan”, istakla je Izetbegović.

Dodala je da se nikada nije požalio da ga nešto boli pa ni onda kada je u julu 1992. godine doveden u bolnicu nakon što je ranjen PAM-om.

“Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržaće Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled”, naglašava Izetbegović.

Navodi da je, dok ne bude bez ikakve sumnje nešto drugo dokazano, Mehmedagić junak i dobar čovjek.

“Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju”, zaključila je Izetbegović u objavi na Facebooku.

https://www.facebook.com/ProfDrSebijaIzetbegovic/posts/pfbid025qcnpnTcTuGfFjDhH3J6UbnbLn4zkMjNjk1rW818nVEH76X6FK3FawpDPmGpMqBRl?ref=embed_post