PROF. DR. MIRSAD HADŽIKADIĆ: “PRVI REZULTATI PRAVNE BITKE U KORIST FEDERALNOG POLICIJSKOG INSPEKTORA DR. NERMINA ŠEHOVIĆA”!

Trenutno pregledavate PROF. DR. MIRSAD HADŽIKADIĆ: “PRVI REZULTATI PRAVNE BITKE U KORIST FEDERALNOG POLICIJSKOG INSPEKTORA DR. NERMINA ŠEHOVIĆA”!
  • Autor objave:

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik “Platforme za progres”, oglasio se na svome Facebook profilu, nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio Rješenje, kojim je u korist policijskog inspektora Federalne uprave policije F BiH dr. Nermina Šehovića, određena sudska mjera osiguranja.

Inspektor Federalne uprave policije, dr. Nermin Šehović

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Općinski sud u Sarajevu je 7.12.2023. godine donio rješenje kojim se određuje mjera osiguranja i zabranjuje vršitelju dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP), kojeg je Vlada FBiH već tri puta od maja ove godine imenovala na period od po tri mjeseca, da izvrši svoje rješenje od 21.7.2023. godine, kojim je Nermina Šehovića sa mjesta dugogodišnjeg šefa Detašmana FUP Zenica odlučio, protivno važećim propisima, premjestiti u Mostar.

Paralelno sa internim šikaniranjem gospodina Šehovića, nekoliko mjeseci trajao je medijski linč u kojem je u jednom dnevnom listu Nermin Šehović „presuđen“ i već otpušten iz FUP-a bez bilo kakve sudske odluke kao navodni pomagač kriminalcima te navodni korisnik Sky aplikacije. Taj dnevni list nije objavio vijest o rješenju Općinskog suda u Sarajevu od 7.12.2023. godine.

Ranije sam se oglašavao u povodu medijskog progona višestruko nagrađivanog i respektabilnog policajca Nermina Šehovića, koji je cijeli radni vijek proveo u policijskog službi, bez mrlje u karijeri. Uradio sam to svjestan zaglušujuće šutnje pozicije i opozicije o medijskom linču protiv njega, mada je sadašnja pozicija u svojim predizbornim kampanjama na sva usta hvalila istu osobu.

Raduje me da je gospodin Šehović pokrenuo odgovarajuće sudske postupke. Njegov primjer daje nadu meni i svim građanima Bosne i Hercegovine da je moguće boriti se pravnim sredstvima za zaštitu ljudskog i profesionalnog integriteta pojedinca.

Ne prejudicirajući rezultat pravosnažnih presuda nadležnih sudova, želeći da vjerujem u njihovu profesionalnost, integritet i neovisnost od zakonodavne i izvršne vlasti, gospodinu Šehoviću, u čiji profesionalni i ljudski integritet i dalje vjerujem, želim da istraje i izbori se za istinu i pravdu za sebe, a time i za sve nas.