PRELJUB JE OPASAN: Ministar zdravstva KS Haris Vranić, zbog ljubavne veze sa dr. Eldinom Bešlagić, fasovao od žene paradajz u sosu u konzervi u glavu i tacnu, nakon što je Gavrankapetanović poslao njegovoj ženi anonimno pismo da se Vranić švalera sa Eldinom Bešlagić.

Haris Vranić
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

U mjesecu maju 2018. godine, postupajući po Naredbi Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo i Sarajevskog suda, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, uhapsili su tada  Dragišu Đogovića, zamjenika direktora Opće bolnice „Abdulah Nakaš“, a uhapšen u okviru akcije „Spis“. Osim njega, uhapšena je tada  i doktorica Eldina Bešlagić, tada šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice, te Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša!

Svi su bili osumnjičeni za korupciju. Prema informacijama, Radeljaševa djeca pokušala su preko ljekara Opće bolnice ishodovati lažne nalaze, a na temelju kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

”Osumnjičena lica se terete da su počinila krivična djela, udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stava (1) KZ F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi s članom 54. i 55. KZ F BiH.,“ –  saopćeno tada iz SIPA-e.

Prema ne zvaničnim informacijama, tokom provođenja posebnih istražnih radnji u ovom predmetu, spominjan je i jedan sudija Suda BiH, ali on tada nije bio obuhvaćen istragom.

Direktor Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“ Ismet Gavrankapetanović i Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, bili su nekad ljuti neprijatelji, kada je Vranić ležeći na kardiologiji prije par godina, znajući Gavrankapetanović za to, poslao Vranićevoj ženi anonimno pismo, kako joj se muž Vranić švalera sa doktoricom Eldinom Bešlagić, tada šeficom Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice, koja je hapšena u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo. Svi uhapšeni si dobili po 3,5 godina zatvora. Đoković sada radi u poliklinici Al tawil u Sarajevu.

Dr. Eldina Bešlagić

Eldina Bešlagić je bila najprije u SDA stranci, potom u SBB stranci Fahrudina Radončića, pa potom u NiP-u  – Elmedina Dine Konakovića, pa ju je Vranić postavio  u Upravni odbor ispred SDP-a. Dragiša Đoković je hapšen zbog uzimanja mita od pacijenata, kako bi ih liječio.

Do svađe Ismeta Gavrankapetanovića i ministra Harisa Vranića je došlo, kada je Vranić tražio da ona bude  šefica, a Ismet Gavrankapetanović to nije dozvolio. Nakon što je Gavrankapetanović poslao anonimno pismo Vranićevoj ženi, kako se ovaj švalera sa Eldinom Bešlagić, jedno vrijeme Vranić nije smio kući niti spavati. Jednom prilikom Vranić je za vrijeme povratka kući, nadajući se, da će žena prijeći preko preljuba, za koji je saznala preko anonimnog pisma dobivenog putem pošte od Ismeta Gavrankapetanovića, dakle prilikom povratka kući dobio je od žene „sos paradajz u konzervi u glavu, a kasnije i tacnu“! Za modrice ispod oka, Gavrankapetanović ni Bešlagićka pitali nisu. Pomoć mu je ukazana gle čuda – Eldina Bešlagić, tada šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice.

Vatra između Vranića i Gavrankapetanovića se smirila. Pomirili su se, nakon što je Vranićeva ljubavnica Eldina Bešlagić uhapšena, dugo pritvorena, pa osuđena. Tako puca i ljubavna veza. Vranić se okreće alkoholu i od tada dobiva naziv delirium tremens.

Što Bog sastavi, čovjek nek’ ne rastavi.

VEZANI TEKST: https://avaz.ba/vijesti/bih/380863/uhapsen-zamjenik-direktora-opce-bolnice-u-sarajevu