Predsjednik i sudci Suda Bosne i Hercegovine sudjelovali na okruglom stolu u organizaciji Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove!

Trenutno pregledavate Predsjednik i sudci Suda Bosne i Hercegovine sudjelovali na okruglom stolu u organizaciji Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove!
  • Autor objave:

Predsjednik i sudije Suda Bosne i Hercegovine su 13.9.2023. zajedno sa sutkinjom Gracielom Gatti Santana, predsjednicom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (Mehanizam), sudcem Carmelom Agiusom, bivšim predsjednikom Mehanizma i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), sutkinjom Mehanizma Margaret deGuzman i sutkinjom Međunarodnog kaznenog suda Joannom Korner, sudjelovali na okruglom stolu u organizaciji Mehanizma.

Predsjednik i sudci Suda BiH su imali priliku upoznati se i diskutirati o najboljim praksama MKSJ-a i Mehanizma koje će pravosuđu BiH biti od značajne pomoći u procesuiranju predmeta ratnih zločina, iznijeti poteškoće s kojima se susreću i angažirati se u raspravi o prijedlozima za njihovo rješavanje.

Predstavnici Suda BiH su posebno izrazili zahvalnost za dugogodišnju potporu Mehanizma pravosuđu BiH, a prije toga i MKSJ-a, u procesuiranju i rješavanju najtežih kaznenih djela u nadležnosti ove institucije.