Potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović podnijela ostavku na ovo mjesto, ali ostaje samo član VSTV-a BiH!

Trenutno pregledavate Potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović podnijela ostavku na ovo mjesto, ali ostaje samo član VSTV-a BiH!
  • Autor objave:

Redakcija

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSV BiH), Biljana Simeunović, koja je ujedno i tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, podnijela je ostavku na mjesto Potpredsjednice VTSV-a.

Ona je ostavku podnijela zbog neslaganja s predsjednikom VSTV-a Halilom Lagumdžijom i direktorom sekretarijata ove institucije Admirom Suljagićem.

Ostavku je podnijela pismenim putem, a u nastavku donosimo kompletno obrazloženje:

„Ostavku podnosim iz razloga što nisam u mogućnosti da obavljam poslove potpredsjednika predviđene Zakonom o VSTV-u, a što je na sve moguće načine onemogućio direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić, a podržao predsjednik Halil Lagumdžija. Ističem da imam dovoljno staža u pravosuđu i ličnog integriteta, da ne pristajem da budem poslušni službenik ili projektno osoblje Sekretarijata, odnosno direktora, a da sam iscrpila sve mogućnosti da takvu projekciju spriječim“ – navela je Biljana Simeunović.