Obrijani četnik Vojin Mijatović nije u RS-u mogao smijeniti mjesnu zajednicu, a u Federaciji BiH smjenjuje UO i NO odbore, direktore javnih preduzeća. Novac iz F BiH tenkuje firmana iz RS-a!

Trenutno pregledavate Obrijani četnik Vojin Mijatović nije u RS-u mogao smijeniti mjesnu zajednicu, a u Federaciji BiH smjenjuje UO i NO odbore, direktore javnih preduzeća. Novac iz F BiH tenkuje firmana iz RS-a!
  • Autor objave:

Javnost i građani Federacije Bosne i Hercegovine su upoznati, da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, donio Odluku, iskoristivši svoje bonske ovlasti, te suprotno volji legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Refika Lende iz reda Bošnjačkog naroda, čiji je potpis bio neophodan za imenovanje i potvrđivanje Vlade Federacije BiH, visoki predstavnik je građanima Federacije BiH nametnuo i otkroisao Vladu Federacije BiH, koja nema izborni legitimitet građana Federacije BiH.

Parlament Federacije BiH je još u aprilu 2023. godine, na prijedlog SDA stranke, izglasao Rezoluciju, kojom se poziva OHR, da se ne miješa u formiranje Vlade Federacije BiH, te je takva Rezolucija dostavljena i OHR-u, ali je Šmit ne poštujući ni stav, ni volju Parlamenta Federacije BiH ipak nametnuo Vladu Federacije BiH, bez potpisa legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika F BiH Refika Lende, a čiji potpis je zakonski po Ustavu Federacije BiH bio neophodan, da bi uopće bila imenovana Vlada F BiH.

Prema Ustavu F BiH, Predsjednik F BiH, uz obaveznu suglasnost oba potpredsjednika F BiH imenuje Vladu Federacije BiH, ali je visoki predstavnik Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, iskoristio bonske ovlasti, suspendirao Ustav F BiH na jedan dan, te bez suglasnosti i potpisa potpredsjednika F BiH Refika Lende, imenovao i nametnuo Vladu Federacije BiH, čime je razorio vladavinu prava, obzirom, da je Ustav najviši pravni akt, i da nije zabilježeno do sada niti u jednoj državi, da se Ustav suspendira, samo kako bi se stranke tzv. Trojke dovele na vlast.

Tako je federalni premijer F BiH postao Nermin Nikšić, a njegov zamjenik je obrijani četnik Vojin Mijatović, koji je ujedno i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH, a koji je svojevremeno izjavljivao za razne TV kuće, kako „Republika Srpska neće poštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i da će slaviti 9. januar“!

Mijatović je najprije bio član Dodikovog SNSD-a, potom član stranke ratnog zločinca Radovana Karadžića, dakle član SDS-a, pa potom član SDP-a, a „trijumfirao“ je u Federaciji BiH na populističkim izjavama. Ovaj obrijani četnik i Srbin Vojin Mijatović, kojemu svaka riječ započinje sa „bre, gde, nigde, predsednik itd“, najavio je, odavno, da će od septembra 2023. godine, Vlada F BiH ubrzati sa smjenama direktora javnih preduzeća u Federaciji BiH, iako dok je bio, a inače dolazi iz RS-a nije mogao tamo smijeniti ni mjesnu zajednicu, a ovdje u Federaciji smjenjuje članove Upravnih i Nadzornih odbora javnih poduzeća, zdravstvenih ustanova, direktore javnih poduzeća, koji su dokazane patriote Bosne i Hercegovine. Mijatović od kada je ušao u Dodikovu stranku i iz nje izašao, mijenjajući dresove stranaka, ništa se nije promijenio, jer „vuk dlaku (stranku), kao Vojin mijenja, ali ćud nikada“!

Ovaj obrijani četnik – Vojin Mijatović nedavno je donio odluku, kojom angažira firmu iz Republike Srpske za obavljanje poslova javne nabave usluga u federalnom ministarstvu obrta i poduzetništva, a vlasnik firme koju je Mijatović izabrao je ni manje – ni više Mladen Dodik iz Banja Luke, kao da u Federaciji BiH nije postojala firma koja pruža slične ili iste usluge.

Tako Mijatović novac iz budžeta Federacije BiH tenkuje firmama iz Republike Srpske, degradirajući tako naše firme u Federaciji BiH.

Vlada F BiH je imenovana krajem aprila 2023. godine, a od njezinog imenovanja je prošlo više od stotinu dana. Za stotinu dana, Vlada F BiH se „posvetila“ smjeni direktora i uhljebljavanju svojih stranačkih kolega iz SDP-a i NiP-a, a pojedini članovi te Vlade su višestruki povratnici u krivičnim djelima, poput Rame Isaka.

Bruka i sramota za Nikšićevu Vladu!

Pročitajte na linku, kao dolje, kako je nekad govorio Vojin Mijatović:

https://etto.ba/clanak/kako-je-govorio-vojin-mijatovi%C4%87-ljudi-u-rs-%C4%87e-slaviti-9-januar-bez-obzira-na-odluke-ustavnog-suda-i-ja-se-sla%C5%BEem-s-tim

Vezani link: