O ODLUCI SUDA: SDA SARAJEVO: Ovo je dokaz da je Sebija Izetbegović nezakonito smijenjena. Uskoro će odgovarati za sve!

Trenutno pregledavate O ODLUCI SUDA: SDA SARAJEVO: Ovo je dokaz da je Sebija Izetbegović nezakonito smijenjena. Uskoro će odgovarati za sve!
  • Autor objave:

Nakon što je sinoć objavljeno da je Kantonalni sud u Sarajevu naredio poništavanje imenovanja Nadzornog odbora KCUS-a, reagirala je SDA.

Naime, Sud je naredio Vladi FBiH da vrati sve u prvobitno stanje, a pitanje je šta će biti s ostalim imenovanjima, tačnije Upravnim odborom pa i novim direktorom.

Iz SDA su pozdravili odluku Kantonalnog suda u Sarajevu.

KO SDA Sarajevo pozdravlja Rješenje Kantonalnog suda, kojim je utvrđeno da je Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu imenovan nezakonito, iz čega proizilazi da su odluke koje je donijelo to tijelo, također nezakonite. Prof. dr. Sebija Izetbegović nezakonito je smijenjena s pozicije direktorice KCUS-a, a zakon i Statut najveće zdravstvene ustanove u državi grubo su prekršili Vlada Federacije BiH i njen premijer Nermin Nikšić.

Opsesivna potreba nametnutog režima da silom i bezakonjem eliminira svoje političke protivnike, vodi općem haosu i pravnoj nesigurnosti. Oblast zdravstva i ugled najveće zdravstvene ustanove u zemlji, morali su ostati izvan domašaja politike koja počiva na prizemnosti, ali vlast koja je uspostavljena stranim uplitanjem, očigledno nema tu sposobnost.

Organizovani progon prof. dr. Sebije Izetbegović nije ostao u granicama javnog linča, niti predstave za javnost. Provođen je sistemski, namjernim i svjesnim kršenjem zakona i procedura, od strane onih koji su se obavezali da provode zakon i poštuju procedure. Vrijeme kada će odgovarati za svoje postupke, nije tako daleko!

Vezani tekstovi: