Nove muke za NiP: NAROD I PRESUDA: Nakon Halila Bajramovića (NiP) i NIP-ov Mujo Kekić osuđen na godinu dana zatvora!

Trenutno pregledavate Nove muke za NiP: NAROD I PRESUDA: Nakon Halila Bajramovića (NiP) i NIP-ov Mujo Kekić osuđen na godinu dana zatvora!
  • Autor objave:

Bivši direktor Doma zdravlja Bosanska Krupa prvostepeno osuđen na godinu uvjetno.

Općinski sud u Bosanskoj Krupi donio je prvostepenu presudu kojom je bivšem direktoru Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi Muji Kekiću (65) izrekao uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, a ta kazna neće biti izvršena ako u roku od tri godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Kako su jučer saopćili iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, optužnica protiv Kekića podignuta je u maju. Tereti se za nezakonito zapošljavanje 14 osoba.

Protiv ove presude stranke imaju pravo izjaviti žalbu Kantonalnom sudu u Bihaću. Mujo Kekić u međuvremenu je penzioniran, a poziciju vršioca dužnosti direktora nakon njega obavlja Zlatan Terzić.

Podsjetimo, Stav je u februaru ove godine, usprkos brojnim pritiscima, objavio priču o Kekiću koja se danas i definitivno pokazala tačnom.

Prije par dana, pravosnažnom presudom Vrhovnog suda F BiH, na 3 godine zatvora, osuđen je NiP-ov federalni zastupnik u Parlamentu F BiH, Halil Bajramović, dok mu se za druga krivična djela, uvažavanjem žalbe kantonalnog tužioca, suđenje nastavlja.

Vezani tekstovi: