Nova krivična prijava protiv Bidenovog sina, prijeti mu do 17 godina zatvora!

Trenutno pregledavate Nova krivična prijava protiv Bidenovog sina, prijeti mu do 17 godina zatvora!
  • Autor objave:

Ministarstvo pravde u četvrtak je podnijelo novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsjednika Joea Bidena, Huntera, optužujući ga da nije platio porez od 1,4 miliona dolara dok je potrošio milione dolara na raskošan način života.

Hunter Biden (53) je optužen za tri krivična djela i šest poreznih prekršaja, navodi se u optužnici podignutoj u američkom Okružnom sudu u Centralnom okrugu Kalifornije.

Prijeti mu do 17 godina zatvora ako bude proglašen krivim. Ministarstvo pravde saopćilo je da je istraga o Bidenu u toku.

– Optuženi je učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara samoprocenjenih federalnih poreza koje je dugovao za porezne godine od 2016. do 2019. – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je umjesto toga potrošio ogromne sume “na drogu, pratnju i djevojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, egzotične automobile, odjeću i druge predmete lične prirode”, uključujući više od 70.000 dolara na rehabilitaciju od droge.

Advokat Huntera Bidena, Abbe Lowell, rekao je u izjavi da je njegov klijent u cijelosti otplatio poreze, optužujući američkog specijalnog savjetnika Davida Weissa, koji vodi istragu o Hunteru Bidenu, za kršenje prethodnog sporazuma, prenose američki mediji.