Nezir Pivić raskrinkao Nikšićevo gostovanje na FTV-u: „Nikšić podcjenjuje inteligenciju naroda, koji je sve vidio i pročitao“!

Trenutno pregledavate Nezir Pivić raskrinkao Nikšićevo gostovanje na FTV-u: „Nikšić podcjenjuje inteligenciju naroda, koji je sve vidio i pročitao“!
  • Autor objave:

Nezir Pivić, zastupnik u Federalnom parlamentu, komentirao je gostovanje federalnog premijera Nermina Nikšića, dok njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Gostujući u programu Federalne televizije, nametnuti premijer nametnute vlade Federacije Nermin Nikšić, još je jednom pokazao zašto su ga Čović i Dodik izabrali u vlast. Vješto se pravdao i skretao priču sa činjenice da su on i njegovi isporučili sigurnosni i finansijski sektor Dodiku, čvrsto obećali Čoviću sudiju u Ustavni sud BIH i dali Dodiku 70 miliona za zgradu u Banja Luci.

Nikšić spominje zakone koji su nas „tri koraka približi EU“. Pored činjenice da je obmanjivanje građana neprimjereno, Nikšić očigledno podcjenjuje inteligenciju naroda koji je sve vidio i pročitao.

Predstavnici Evropske unije i ambasada, jasno su poručili da zakoni koje je usvojilo Vijeće ministara i koji su u proceduri u Vijeću ministara nisu usklađeni sa onim što Evropska unija traži od nas. Za primjer, Evropska unija od nas traži osnivanje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine, a Trojka im ponudi zakon koji oduzima nadležnosti Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ono što bi nas zaista približilo pet koraka Evropskoj uniji, jeste kompromis u kojem će Dodik prenijeti nadležnosti sudske vlasti na državni nivo i osnovati Vrhovni sud Bosne i Hercegovine. To se u političkoj teoriji i praksi zove politika kompromisa. Politika kompromisa nije ti meni fotelju, a ja tebi sigurnosni i finansijski sektor i četvrtog delegata.