Narko ministar F MUP-a, Ramo Isak, koristi oružane i presuđivane nasilnike/kriminalce za „discipliniranje“ svojih kritičara. Opet u društvu povratnika u krivičnim djelima!

Trenutno pregledavate Narko ministar F MUP-a, Ramo Isak, koristi oružane i presuđivane nasilnike/kriminalce za „discipliniranje“ svojih kritičara. Opet u društvu povratnika u krivičnim djelima!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Predovoljno, ali uvijek naravno nikad dovoljno, smo napisali i sa dokazima tekstova javnih objavili o narko ministru Ministarstva unutarnjih poslova F BiH, Rami Isaku zv. Ramzes, višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, njegova druženja sa licima iz sivih zona i po lokacijama sivih zona, njegovo drugovanje, sastančenje i dernečenje sa presuđenim ubojicama poput onog sa Amirom Mehićem, druženje i redovito još uvijek aktuelno viđanje sa kriminogenim licima i licima presuđenim za razna krivična djela.

Šta narod Federacije BiH misli o narko Rami Isaku, objavili smo tekst sa videom, na kojem se jasno vidi, kako je masa krenula ka Isaku da se s njim fizički obračuna, psujući mu masa istovremeno majku izdajničku u usta. I dok mu psuju majku izdajničku, Ramu Isaka, čuvalo je nekoliko lica iz sivih zona, dobro poznatim pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona kakav je i sam Isak Ramo, o čemu ćemo nešto detaljnije, dakle ispred Rame Isaka koji ga čuva od naroda, koji je nasrnuo na Isaka, pljujući ga, psujući mu majku izdajničku, nalazi se veoma dobro poznati višestruki povratnik u raznim krivičnim djelima Sulejman Spahić zv. Sule iz Zenice (link – kao u vezanom tekstu), kojeg Ramo Isak koristi za prijetnje svim nepodobnim novinarima, kritičarima i njegovim neposlušnicima, pa čak ako treba nekome nanijeti lake ili teške tjelesne ozljede opasne po život, ne isključujući ni ubistva, tu je Ramin Sule.

Višestruki povratnici u krivičnim djelima Isak i Sule, i narko sin Arnel Isak

Dakle, ako nekome treba po nalogu Rame Isaka, slomiti ruku, glavu, nos, kičmu, tu je Sule za prljave poslove!

Ramo Isak i Sulejman Spahić zv. Sule u funkciji tjelohranitelja narko oca Isaka, kada ga je narod napao

Ramu Isaka i Sulejmana Spahića veže ista sudbina i zajednička prošlost, koja se ogleda u njihovoj višestrukoj osuđivanosti i dolaskom u sukobe sa zakonom, a danas se žele nametnuti i predstaviti kao kvazi moralne vertikale.

SULEJMAN SPAHIĆ ZV. SULE PRIJATELJ I DRUG RAME ISAKA:

Prema izvodu iz kaznene evidencije, Spahić Sulejman, sin Nusreta i majke Kaseme rođ. Huseinspahić, rođen 21.12.1972. godine, u Zenici, osuđen je po pravosnažnim presudama kako slijedi:

1)- U ime Federacije BiH, Općinski sud u Zenici, pod brojem: 43 0 K 07 000734 od 18.03.2008. godine, donosi Presudu: za krivično djelo „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa“ iz člana 336. stav 3. u vezi sa krivičnim djelom „Ugrožavanje javnog prometa“ stav 2. i 1. KZ F BiH – OSUĐUJE SE – na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, uslov dvije godine. Djelo počinjeno dana 24.07.2006. godine;

2)- U ime Federacije BiH, Općinski sud u Zenici, pod brojem: 43 0 K 021721 09 K 2 od 14.01.2011. godine, donosi Presudu: za krivično djelo „ Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH – OSUĐUJE SE na jedinstvenu kaznu zatvora  u trajanju od jedne godine, oslov 3 godine. Djelo počinjeno dana 17.04.2009. godine;

3)- U ime Federacije BiH, Općinski sud u Zenici, pod brojem: 43 0 K 141651 17 K od 22.07.2017. godine, donosi Presudu: za krivično djelo „Posebni slučajevi krivotvorenja isprave“ iz člana 374. stav 1.t.e. KZ F BiH – OSUĐUJE SE na kaznu zatvora  u trajanju od 5 mjeseci, uslov jedna godina. Djelo počinjeno dana 23.05.2015. godine;

Prema najnovijoj Presudi, Općinski sud u Zenici, sudija Kokić Edvin, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona, broj: T04 0 KT 0044940 21 od 11.05.2021. godine, u krivičnom predmetu, broj: 43 0 K 197754 21 K od 21. 12. 2021. godine, protiv optuženog Sulejmana Spahića zv. Sule, u Ime Federacije BiH donio je i dana 17.12.2021. godine, javno objavio slijedeću

P R E S U D U

Optuženi Sulejman Spahić zv. Sule sin Nusreta i majke Kaseme rođ. Huseinspahić, rođen 21.12.1972. godine, u Zenici,

KRIV JE, ŠTO JE:

Dana 17.03.2021. godine, oko 15,30 sati, u ulici…. Grad Zenica, u holu hotela „Dubrovnik“ nasiljem prema drugom i naročito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir drugog, na način da je u holu hotela, kada je ugleda S.I., i istom se obratio riječima: „šta ćeš ti“, a zatim mu je prišao i udario ga šakom desne ruke u predjelu S. lijeve strane lica, nakon čega je S počeo bježati prema izlazu hotela od S., a za njim je počeo trčati i S., koji je nastavio sa svojim drskim ponašanjem znajući u svjestan toga da ugrožava S., građanski mir, ali je i pored toga što ga je prethodno udario, istrčao iz hotela i trčećim korakom  pokušao sustići S., prema kružnom toku, kada je S., bježeći ugledao policijsko vozilo koje se zaustavio i od policijskog službenika zatražio pomoć, da bi se optuženi nakon toga udaljio u vozilu crne boje, te se nakon kraćeg vremena vratio na lice mjesta i ponovno iz pravca hotela Dubrovnik počeo da trči za oštećenim  goneći ga ulicom… i kroz kružni tog, a što je sve kod oštećenog S., izazvalo uznemirenje i ugrozilo njegov građanski mir,

Dakle, optuženi Sulejman Spahić nasiljem prema drugome i naročito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir,

Čime je: počinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. stav 1. KZ F BiH,

Pa ga Sud uz primjenu odredbi u sticaju

O S U Đ U J E

Na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci zatvora,

Nalaže se optuženom da nadoknadi troškove postupka u iznosu od 400,00 KM.

Tako će Sule ovoga puta robijati!

Narko otac Ramzes – Ramo Isak i “nevini” Sule

NARKO OTAC RAMO ISAK, MINISTAR F MUP-a, zv. RAMZES:

Naime, ništa bolju sudbina kada je u pitanju narko otac Ramo Isak zv Ramzes nema, i on je višestruko dolazio u sukob sa zakonom. Ramo Isak višestruki povratnik u krivičnim djelima dobro je poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice. Interesantno je da je federalni ministar policije Ramo Isak osuđivan dva puta – zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

– “Mercedes” se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac “Toyota” iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je “Mercedesu”, psujući majku vozaču. “Šta mi diraš dijete!?”, vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhapšen – pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u decembru 2013. godine zbog nasilništva osudio Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac. Nađite mi državu u kojoj je pravosnažno višestruko osuđivana osoba i ministar policije i koji je bio otpušten iz MUP-a ZE-DO kantona, koji druguje sa ubicama i višestrukim povratnicima u krivičnim djelima, a poslije postao ministar policije F MUP-a!?

– Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova – rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

– Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 – rekao je Isak u razgovoru sa novinarima CIN-a.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je novi federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, u svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Nađite mi državu, u kojoj je višestruko pravosnažno osuđivana i presuđivana ličnost, i koja se druži sa pripadnicima kriminalnog miljea i ubicama, kao Ramo Isak i ministar policije!

U međuvremenu, Isak se družio sa ubicama iz BiH, točnije iz Tuzle, koji su po presudi Kantonalnog suda u Tuzli od 15.02.2023. godine, presuđeni na 46 godina zatvora. Amir Mehić koji je zajedno sa svojim bratom Damirom Mehićem zvanim Bibi, su organizirali kriminalnu grupu ljudi, kako bi zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško ranila i ozlijedila druge ljude.

Objavili smo sliku na kojoj je vidljivo, kao u vezanim člancima u kojem Isak, sa Amirom Mehićem, derneči i pije kave na Umri i u novogodišnjim praznicima.  Njegov brat, Damir Mehić zv. Bibi, prije par dana po interpolovoj potjernici, koja je raspisana naredbom Kantonalnog suda u Tuzli u februaru 2023. godine, uhapšen je od strane Srbijanskih vlasti, te mu je određen pritvor, jer je koristio falsifikovani pasoš prilikom prelaska i dolaska u Srbiju. MUP Srbije je provjerama utvrdio, nakon hapšenja Damira Mehića zv. Bibi, da za njim traga Interpol po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli.

Podsjećanja radi, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona iz Tuzle, broj: T03 0 KT 0034357 13 od 09.03.2018. godine, na osnovu člana 300. stav 1. točka a) ZKP-a F BiH, Kantonalni sud u Tuzli, donio je i javno, dana 15.02.2023. godine, objavio slijedeću

PRESUDU

Kojom optužene: MEHIĆ DAMIRA, LISIČIĆ AMIRA, MEHIĆ AMIRA, MEHANOVIĆ MERSEDA i RAHMANOVIĆ DENISA

PROGLAŠAVA KRIVIM, ŠTO SU:

DAKLE: Pod tačkama predmetne optužnice A).1). Mehić Damir, Mehić Amir, organizirali grupu ljudi kako bi zajedno sa Lisičić Amirom, Rahmanović Denis i Mehanović Mersed, sudjelovali u grupi ljudi koja je zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško tjelesno ozlijedila druge osobe; Mehić Damir, Mehić Amir i Lisičić Amir, pod tačkom B).2)., kao saučinitelji drugoga usmrtili i drugoga pokušali usmrtiti; Mehić Damir, pod tačkom C).3)., neovlašteno držao vatreno oružje čija nabavka, držanje i nošenje građanima uopće nije dozvoljena, pod tačkom C).4). lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu, a pod tačkom C).5). bez važeće isprave o oružju nabavio i držao oružje kategorije „B“ i bez važeće isprave o oružju nabavio i držao municiju oružja kategorije „B“; Mehić Amir, pod tačkom D).6., bez odobrenja nabavio vatreno oružje i municiju.

Pa Sud optuženog: Damir Mehića  osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i šest mjeseci zatvora; Sud optuženog Amira Lisičića osuđuje na kaznu zatvora u trajanju na 16 godina i šest mjeseci; Sud optuženog Amira Mehić osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 6 mjeseci; Sud optuženog Merseda Mehanović osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, a Denisa Rahmanović na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zatvora;

Nakon ove presude, Damir Mehić zv. Bibi, brat Amira Mehića, dao se u bjekstvo, zbog čega je za njim tragao Interpol, ali je od prije 15-ak dana srbijanskim vlastima dolijao, nakon čega će, pošto izdrži kaznu zatvora u Srbiji, zbog falsifikovanja pasoša, biti izručen Bosni i Hercegovini, koja ga potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.

Vezani tekstovi: