NAMETNUTA VLADA FBiH NIJE USVOJILA BUDŽET, NEMA OČEKIVANOG POVEĆANJA PENZIJA! Oglasio se bivši premijer F BiH i zastupnik SDA u Parlamentu F BiH, Fadil Novalić

Trenutno pregledavate NAMETNUTA VLADA FBiH NIJE USVOJILA BUDŽET, NEMA OČEKIVANOG POVEĆANJA PENZIJA! Oglasio se bivši premijer F BiH i zastupnik SDA u Parlamentu F BiH, Fadil Novalić
  • Autor objave:

Nametnuta i nesposobna Vlada FBiH, na čelu sa Nerminom Nikšićem, nije usvojila budžet i uputila ga Parlamentu FBiH, već je donijela odluku o Privremenom finasiranju.

Kod privremenog finansiranja nema povećanja penzija kao ni drugih primanja već samo se izmiruju tekuće obaveze. To znači da januarske penzije u Federaciji koje se isplaćuju u februaru, definitovno neće biti povećane od pet do sedam posto, kako su penzioneri ranije očekivali.

Bivši premijer F BiH i zastupnik SDA u Parlamentu F BiH, Fadil Novalić

O svemu navedenom oglasio se i bivši dugogodišnji premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i aktuelni zastupnik SDA u Parlamentu Federacije BiH, Fadil Novalić, čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

CIRKUS KOLORADO

Prvi put od postojanja Federacije doživjeli smo suspenziju Ustava kako bi se nametnula podobna Vlada.

Svjedoci smo da ta nametnuta Vlada nije imala nikakav plan rada. Davali su lažna obećanja o minimalnoj plati od 1000KM od koje nije bilo ništa.

Skoro godinu dana se bave isključivo uhljebljavanjem, u većini slučajeva nezakonitim, nekompetentnih kadrova koji veze nemaju sa strukom. A svjedočimo i da se ta imenovanja sudski poništavaju.

Kao šlag na tortu, dočekali smo i to da po prvi put Parlamentu nije dostavljen prijedlog budžeta za narednu godinu.

Ova karikaturna imitacija vlasti sve više podsjeća na Cirkus Kolorado – jedino je pitanje ko je glavni klaun?