KO RUŠI REPUBLIKU SRPSKU: Prointer za pet mjeseci dobio ugovore vrijedne 59 miliona KM

MILORAD DODIK
  • Autor objave:

Dok predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o novinarima govori kao o rušiteljima RS, izdajnicima i stranim plaćenicima, prema podacima baze Akta.ba, firma pove

Istog dana, dok je javnost govorila o crnim listama i sankcijama za firme povezane sa vrhom vlasti u RS, konzorcijum „Prijedorputevi“, “Grijanje invest” sa Pala, “Hidro montaža” iz Beograda, “Inter clima” iz Sarajeva, ali i „Prointer“ iz Banjaluke, kao i firme „Stam Petrović“ iz Istočnog Starog Grada, Institut „Unis“ sa Pala i „Technoalpin“ iz  italijanskog grada Bolzano od Olimpijskog centra Jahorina dobio je ugovor za vodosnabdijevanje akumulacije skijaškog centra Igrišta. 5.849.761 KM!zana s njegovim sinom Igorom iz raznih budžeta za pet mjeseci dobila je ugovore u vrijednosti oko 59 miliona KM.

Dan kasnije, 24. marta Grad Doboj, kojim upravlja SNSD-ov Boris Jerinić, potpisao je s firmom s kojom, po Dodikovom priznanju, sarađuje njegov sin Igor, ugovor za nabavku punjača za električna vozila. Komisiji je stigla jedna ponuda – konzorcijum „Prointer“ i „EP Mobile“. 40.942 KM.  

„Elektrokrajina Banjaluka“, na čelu sa bivšim opozicionarom Draganom Čavićem, bila je izdašna 28. marta. Od „Prointera“ i partnerske mu „Kaldere Company“ kupljena je rasklopna oprema. Zanimljivo, od pet pristiglih ponuda, samo je jedna bila prihvatljiva. 409.500 KM.