Iz Kantonalnog tužilaštva SBK-a za portal Podlupom.ba: „Sprovodi se istraga protiv zamjenika glavne tužiteljice iz Bihaća, Adnana Tulića“!

Trenutno pregledavate Iz Kantonalnog tužilaštva SBK-a za portal Podlupom.ba: „Sprovodi se istraga protiv zamjenika glavne tužiteljice iz Bihaća, Adnana Tulića“!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Kantonalno tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona iz Travnika donijelo je formalnu Naredbu o provođenju istrage, protiv Adnana Tulića, zamjenika Glavne kantonalne tužiteljice iz Bihaća.

Ovu informaciju za portal Podlupom.ba potvrdili su iz Tužilaštva SBK-a:

Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da se u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona provodi istraga protiv A.T. zbog osnova sumnje da je počinio krivično  djelo obmana pri dobivanju kredita i drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo poduzima zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je počinjeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret. Nakon okončanja istrage, javnost će blagovremeno biti obavještena o donesenoj konačnoj tužilačkoj odluci.

Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija.

Poštovani, molim Vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osoba na koju se odnosi informacije ima status osumnjičene osobe. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.