Građani KS su na Općim izborima 2022. godine rekli šta misle o prof. dr. Sebiji Izetbegović (SDA) i nadobudnoj Belmi Kapo (SDP), koja se jedva probila u zastupničku fotelju.

Trenutno pregledavate Građani KS su na Općim izborima 2022. godine rekli šta misle o prof. dr. Sebiji Izetbegović (SDA) i nadobudnoj Belmi Kapo (SDP), koja se jedva probila u zastupničku fotelju.
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

I dok nadobudna i u svakom smislu kroz struku neostvarena i moralno diskutabilna, Belma Kapo (SDP), zastupnica SDP-a u Skupštini KS, a koja se glasovima građana jedva probila do zastupničkog mjesta u Skupštini KS i dok drži svoje kvazi moralne lekcije prof. dr. Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a i zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo (SDA), koja je ostvarila – i pored sve predizborne medijske hajke na nju – gotovo najviši broj glasova građana na Kantonu Sarajevo, što dovoljno govori kakvo pozitivno mišljenje građani Sarajeva imaju o prof. Izetbegović, Belma Kapo jedva se probila do zastupničke fotelje.

Nisu potrebne neke velike riječi, kada se govori o profilu i ličnosti neostvarene ofajle i u svakom smislu moralno diskutabilne Belme Kapo iz SDP-a BiH, koja zbog svojih ličnih ambicija, željom za veća novčana primanja, bolesnih ambicija da napreduje, nije mogla postati članica Upravnog odbora Univerzitetskog Kliničkog Centra u Sarajevu, pa tako isfrustrirana kritizira sve i svakoga, dajući polovične informacije, smatrajući, da je narod ovca, vrijeđajući tako inteligenciju svakog iole normalnog čovjeka, a više kao u vezanom linku.

No, prema rezultatima Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH), prema Općim izborima 2022. godine, objavljeni su rezultati za skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prema tim rezultatima osvojeni glasovi, samo nekih od zastupnika za Kanton Sarajevo su kako slijedi:

1)- Prof. dr. Sebija Izetbegović (SDA): 14.724 glasova, odnosno 37,55%;

2)- Memić Arijana (NiP): 14.076, odnosno 35,96%;

3)- Belma Kapo (SDP): 2571 glasova, odnosno 7,60%;

Povjerenje građana i najveći broj osvojenih glasova sve govori, tako da nam Belma Kapo ne treba „variti“ mozak svojim ispraznim riječima, koja se jedva probila u zastupničku fotelju, i koja je dobila gotovo 5 do 6 puta manje glasova od prof. Izetbegović.

Vezani tekst: