Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. med. Sebija Izetbegović o Refiku Lendi: „Nakon operacije pacijent je zadovoljavajućeg općeg stanja“!

Trenutno pregledavate Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. med. Sebija Izetbegović o Refiku Lendi: „Nakon operacije pacijent je zadovoljavajućeg općeg stanja“!
  • Autor objave:

Izvor: Faktor.ba

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo hitno je jučer prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zbog zdravstvenih problema.

Sinoć je, kako je za Faktor kazao Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona (SBK), operisan na Odjelu neurohirurgije, a nakon operativnog zahvata potpredsjednik FBiH bio je stabilan i komunikativan.

U izjavi za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazala je, “kako je potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo još na Odjelu intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, gdje je proveo noć nakon što mu je urađen operativni zahvat”.

Pacijent je komunikativan, dobrog raspoloženja i zadovoljavajućeg općeg stanja. Neurohirurzi koji su uradili operaciju, dr. Eldin Burazerović i dr. Mersad Baručija, zadovoljni su rezultatom i postoperativnim oporavkom, te će pacijent danas biti premješten na Odjel gdje će nastaviti s oporavkom. U slučaju da oporavak bude išao dosadašnjim tokom, očekujemo otpust pacijenta do kraja sedmice – navela je prof. dr. Izetbegović.