FIJASKO NAMETNUTE VLADE F BiH, NESPOSOBNI SA USVOJE BUDŽET – Prevarili građane da će do Nove godine minimalna plata biti 1.000 KM.

Trenutno pregledavate FIJASKO NAMETNUTE VLADE F BiH, NESPOSOBNI SA USVOJE BUDŽET – Prevarili građane da će do Nove godine minimalna plata biti 1.000 KM.
  • Autor objave:

Nametnuta Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu utvrdila je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar – mart 2024. godine, koja će biti upućena Parlamentu FBiH radi razmatranja i donošenja, saopćeno je.

Ovom odlukom utvrđuje se iznos privremenog finansiranja Federacije BiH, do donošenja Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, za period januar – mart 2024. godine.

Privremeno finansiranje Federacije Bosne i Hercegovine za period januar – mart 2024. godine utvrđuje se u iznosu od 1.466.314.335 KM, a na osnovu tromjesečnog prosjeka izvršenja Budžeta FBiH u periodu januar – septembar 2023. godine.

Usprkos najavama nametnutog premijera Nikšića da će budžet biti upućen Parlamentu FBiH u zakonskom roku, do Nove godine, to se nije desilo.

Ranije su iz nametnute Vlade F BiH prevarili građane da će do Nove godine minimalna plata biti 1.000 KM. Umjesto toga, nametnuta Vlada je nagradila “budžetlije” sa skoro 2.500 KM – radnici iz privatnog sektora, penzioneri, RVI i ostali, očito im nisu bitni.

VEZANI TEKST: